1. Punč na začiatok a zohriatie
Ilustračné foto Shutterstock
Na zohriatie na úvod môžete ponúknuť hosťom, ktorí museli merať na párty nejakú cestu, punč. Pre väčšiu spoločnosť použijeme 3 l suchého bieleho vína, 3 PL cukru, 4 PL pomarančového likéru, 1 koreň zázvoru (dlhý približne 5 cm), 2 bio citróny, pomaranče.
Vo veľkom hrnci zohrejte víno (tak, aby sa nevarilo), pridajte cukor a pomarančový likér. Ošúpte a nakrájajte zázvor, nastrúhajte citrónovú kôru a oboje pridajte do hrnca s vínom. Dobre premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí, a nakoniec pridajte nakrájané pomaranče.
Do tohto kokteilu potrebujete ošúpaný zázvor. Pozrite sa, ako to urobiť rýchlo a jednoducho:
2. Bowle ako spomienka na tohtoročné leto
Ilustračné foto Shutterstock
Aj keď je zima, môžete si pripomenúť leto, napríklad vo forme jahodového bowle. Potrebujete naň 1,5 l suchého bieleho vína, 1,5 l suchého šumivého vína, 0,75 l jahodovej šťavy, 500 g jahôd, 4 PL cukru, 2 bio pomaranče a lístky mäty.
Jahody prekrojte na polovicu, obaľte ich v cukre a nechajte 10 minút namočené vo veľkej mise. Potom ich zalejte bielym vínom a jahodovou šťavou a pridajte lístky mäty. Nechajte lúhovať v chladničke aspoň 1 hodinu. Do misky pridajte pomaranče nakrájané na tenké plátky a nakoniec prilejte šumivé víno.
3. Tropická inšpirácia
Ilustračné foto Shutterstock
Na Silvestra si možno pripomenúť aj trópy – aspoň formou drinku. Jeho pestré farby oživia každú oslavu. Na jeden pohár tropického drinku potrebujete 12 cl pomarančovej šťavy, 3 cl grenadíny alebo sirupu z granátového jablka, 6 cl šumivého vína, 2 cl vodky, 2 cl Blue Curaçao. Na spodok pohára nalejeme Blue Curaçao, v osobitnom pohári zmiešame pomarančovú šťavu, šumivé víno a vodku a opatrne, cez lyžicu, nalejeme do pohára. Na vrch opatrne nalejeme grenadínu.
4. Napite sa dračej krvi
Ilustračné foto Shutterstock
Koktail so zaujímavým názvom Dračia krv sa skladá z rumu a z hroznovej šťavy. Na jeden pohár potrebujete 4 cl hnedého rumu, 8 cl hroznovej šťavy, 1 PL cukru, 1 cl citrónovej šťavy. Všetky suroviny zmiešajte a nalejte do pohára. Môžete urobiť aj okraj z cukru, a to tak, že okraj pohára namočíte do citrónovej šťavy a potom do cukru, aby sa na okraji vytvorila cukrová kôra. Tiež môžete pohár ozdobiť bobuľou hrozna.
Diskusia k článku