Miss Sophia Hrivňáková:
Najkrajšia Slovenka má rada jednoduché jedlá

Nora Krchňáková, TV Varecha, 19. decembra 2021     5 minút čítania

Miss Slovensko 2021 sa dlho kuchyni vyhýbala, činnosti v nej ju vôbec nebavili. V poslednom čase si však k vareniu našla cestu a začala dokonca experimentovať.



V TV Varecha pripravila Sophia spolu so svojou mamou kuracie medailóniky „à la Sophi“, ktoré ju čakali vždy po návrate domov zo súťažných sústredení.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Dvadsaťdvaročná Sophia Hrivňáková je aktuálne najkrajšou Slovenkou. Aj keď sa narodila v Bratislave, väčšinu svojho života prežila v Banskej Štiavnici, odkiaľ pochádzajú aj jej rodičia. Odmalička miluje tanec a celkovo pohyb. Miss Slovensko 2021 študuje farmáciu a vo voľnom čase sa venuje aj kreatívnemu líčeniu.

Stíha si najkrajšia Slovenka pri pracovnej vyťaženosti variť?

Väčšinou stíham, ale keď aj nie, pomáha mi môj priateľ. Varíme skoro každý deň, ale viac–menej také rýchlejšie veci.

Kedy a ako ste sa naučili variť?

Naučila som sa variť s mojou najlepšou kamarátkou Dominikou. Moja mamka nemala rada, keď som ako menšia experimentovala v kuchyni, pretože som tam vedela narobiť poriadny neporiadok. Keď sme sa s kamarátkou nudili, zvykli sme niečo napiecť alebo navariť.

S kým a pre koho varíte najradšej?

Úplne najradšej mám predvianočné varenie s rodinou. Už dlhé roky máme presne rozdelené, kto čo robí, kto má v kuchyni akú úlohu, a pripravíme tak spoločne štedrovečernú večeru. S mamkou obaľujeme rezne, ocino ich vypráža, sestry robia šalát. Jednoducho vianočná idylka. Najradšej varím mojim blízkym.

Dodržiavate tradície? Ako budú vyzerať vaše Vianoce?

Tieto Vianoce budeme mať o jedného člena viac, keďže staršia sestra v októbri porodila. Ako každý rok sa všetci stretneme, prídu sestry s ich priateľmi a budeme pozerať Tri oriešky pre Popolušku. Tradície ako prekrajovanie jabĺčka, peniaze pod obrusom, oblátky a med s cesnakom nesmú chýbať.

Máte svoje obľúbené jedlá a recepty a obľúbenú kuchyňu?

Samozrejme, mám. U mňa všeobecne platí, že čím je jedlo jednoduchšie, tým lepšie. Ja osobne najradšej varím z kuracieho mäsa, pretože mi aj najviac zo všetkých druhov mäsa chutí. Cez víkendy obľubujem slepačí alebo hovädzí vývar s rezancami. Najradšej mám klasickú slovenskú kuchyňu, ale v každej si viem niečo nájsť. Čína a ich rezance sú top.

Ako sa stravujete, aby ste si udržali takú štíhlu postavu?

Neobmedzujem sa, vždy som jedla všetko, ale s mierou. Keď si doprajem niečo „nediétne“, kompenzujem to pohybom.

V TV Varecha ste varili s mamou, ktoré vás od malička videla ako Miss. Podporuje vás vo všetkom, čo robíte?

Áno, mamina aj ocino ma vždy podporovali vo všetkom, do čoho som sa pustila.

Ako vám titul Miss Slovensko zmenil život?

Otvorili sa mi dvere do pre mňa doposiaľ neznámeho sveta a mám veľa možností, akým smerom sa môžem ďalej uberať. Som samostatnejšia a zodpovednejšia, možno trochu oťukanejšia než predtým. Čiže aj osobnostne ma to určite posunulo a ešte aj posunie.

Aké sú vaše ďalšie plány? Na čo sa najviac tešíte?

Keďže sa vo voľnom čase venujem líčeniu, plánujem sa v tomto smere naďalej posúvať. Veľmi ma láka pracovať v beauty sfére, takže sa chcem vzdelávať v oblasti kozmetiky a mejkapu. Veľmi rada by som tento koníček posunula na profesionálnu úroveň a začala sa tým aj živiť.



Pozrite si videorecept, ktorý Sophia Hrivňáková nakrútila v TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist