Foto: Shutterstock
Pripálený koláč
Pripálený korpus veru nikoho nepoteší. Ak je pripálený spodok alebo vrch korpusu, môžete ho zrezať. Spálené okraje odrežte pomocou tortovej formy, aby bol kruh zachovaný. Ak po odrezaní pripálenín nemá koláč použiteľný tvar, pripravte z neho cake pops - korpus rozdrobte, zmiešajte s krémom alebo napríklad orieškovou nátierkou a z hmoty vytvarujte guľôčky, ktoré napicháte na paličky a ešte môžete namáčať v roztopenej čokoláde. Korpus môžete aj nadrobno nakrájať a použiť do rôznych pohárových dezertov. Ak sa vám na plech prilepili koláčiky, dajte ich na chvíľu späť do rúry a potom ich rýchlo zložte z plechu.Zrazený krém
Zadarilo sa vám namiesto hladkého maslového krému pripraviť nevábnu hrčkovatú hmotu? Ešte nie je všetko stratené. Zrazený krém dajte do misky nad hrniec s vriacou vodou a miešajte, kým krém nebude hladký. Prípadne ho zohrejte chvíľu v mikrovlnke a šľahačom premiešajte. Pomôže tiež v inej nádobe dobre spolu dohladka vymiešať trochu masla s asi 1 PL cukru a postupne po lyžiciach pridávať a vmiešavať zrazený krém.Pri krémoch, ktorých základ tvorí uvarený puding, vám môže problémy spôsobiť povlak („koža“), ktorá sa na jeho povrchu vytvorí pri chladnutí a po rozmiešaní nie je krém homogénny. Zabránite tomu tak, že na povrch ešte teplého (nie horúceho) pudingu dáte potravinovú fóliu a odstránite ju až pred použitím.
Foto: Shutterstock
Hrudky v poleve
Ani hrudky v poleve nie sú nič tragické. Takúto čokoládu odstavíte a po malých kvapkách do nej metličkou zašľaháte trochu teplej vody. Šľahajte svižne, aby sa všetko krásne spojilo a čokoláda ostala hladká. Ak chcete zrazeniu čokolády predísť, pri rozpúšťaní k nej pridajte kúsok masla.Neposlušné formičky
Nedarí sa vám dostať upečené koláčiky z formičiek? Vyklopte ich hneď po upečení. Ak sa im nechce von, jemne nimi klopnite o hranu stola. Formičky plňte stuhnutým cestom z chladničky, formy so žliabkami vymastite roztopeným maslom. Použité formičky neumývajte v saponáte, ale len v horúcej vode.Foto: Shutterstock
Diskusia k článku