Majstri varešky:
Vojto Artz a jeho júlové recepty

Vojto Arzt, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 25. júla 2021     3 minúty čítania

Júl považujú mnohí ľudia, teda tí, čo majú radi leto, za najkrajší mesiac v roku.



Foto: Dušan Křístek

Prázdniny sa rozbehli, škola je v nedohľadne, dni sú dlhé, ešte necítiť, že sa začínajú krátiť, počasie príjemné, ak teda neatakuje 35–ky, ako tento rok...

A čím si ešte viac spríjemniť leto, ak nie chutným jedlom? V tomto ročnom období sa, samozrejme, hodí niečo ľahké a osviežujúce. Preto som do dnešnej várky receptov vybral napríklad ceviche (číta sa seviče). Je to jedlo z rýb pochádzajúce z Južnej Ameriky. Pripravuje sa zo surového rybieho mäsa, ktoré sa krája na malé kúsky a marinuje v limetovej alebo citrónovej šťave a potom sa zmieša s cibuľou, čili a ďalšími ingredienciami. Ak máte radi ryby a nemáte chuť letieť za oceán, jednoducho si ho urobíte sami doma.

Prímorskú atmosféru si zase môžete urobiť, ak si uvaríte hrniec slávok. Do tretice niečo na gril, lebo grilovačky jednoducho patria k letu, a ak dezert, tak osviežujúci a nie veľmi sladký. Presne takým je moje flameri s jogurtovou omáčkou. Želám vám pekné leto pri chutnom jedle!

Júlové chute podľa Vojta Artza:











Diskusia k článku







 



TOPlist