Kým sa do toho pustíte:
5 rád, ako postupovať pri domácej fermentácii zeleniny

Jana Klimanová, 3. októbra 2023     5 minút čítania

Fermentácia je lacná a rýchla metóda uchovávania zeleniny. Čo na ňu potrebujete a na čo si pri jej príprave dať pozor?



Foto: Shutterstock

1. Ktorá zelenina je vhodná na fermentáciu?

Na fermentáciu sa hodí takmer každá tvrdá zelenina a preto siahnite po tej, ktorú máte najradšej. Vhodná je biela aj červená kapusta, cvikla, cibuľa, kaleráb, brokolica, karfiol, paradajky, šalát, uhorky, reďkovky zelené fazuľky, ale aj mrkva, cuketa či stonkový zeler.

Najlepšie bude, ak siahnete po kvalitnej bio alebo domácej zelenine. Ubezpečte sa, že nezačína na niektorých miestach hniť alebo plesnivieť, poriadne ju očistite a umyte.




ANKETA: Skúšali ste už doma robiť takúto rýchlokvasenú zeleninu?

66,7%



33,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist