Foto: Pravda - Ivan Majerský
Napadol mi skvelý recept manželiek moravských vinárov. Upečiem vnukom jablkový perník. S nálepkou „bio“, samozrejme. Pečte so mnou. I tí „ľaví“ to tentoraz dokážu... Potrebujeme 350 g polohrubej múky, 1 prášok do perníka, 3 celé vajcia, 300 g kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 2 polievkové lyžice kakaa, 2,5 dcl vlažného mlieka, 3 polievkové lyžice rumu, 300 g ošúpaných nahrubo nastrúhaných jabĺk (zvyčajne je to 2,5 jablka), hrozienka, džem. Pripravíme si hustejšie tekuté cesto a preložíme ho do strúhankou vysypanej koláčovej formy. Perník pečieme pri 180 °C necelú hodinku.
Po vychladnutí ho prerežeme a potrieme tou našou najlepšou marmeládou. Ak použijeme slivkovú, otvoríme si starší vavrinec, ak marhuľovú, štrngneme si na zdravie čašou vyzretého bieleho burgundského...
Pan Malík,dúfam,že vnuci nie sú maloletí?Alebo...čo sa za mladi naučíš...:-)
...a...nech vám chutí..na zdravie..!!..:-)
Prejem taktiez klud a pohodu v kruhu svojej rodiny po cele sviatky vam: @bozulka , @radost I panu Malikovi. On to sice necita, ale nech_))