Herečka Zuzana Tlučková:
Čo si navarí, keď si potrebuje zlepšiť náladu?

Jana Štrbková, mesačník Varecha, 3. marca 2023     14 minút čítania

Obľúbená herečka nás roky rozosmieva v televíznych seriáloch a divadelných predstaveniach. Vedeli ste však, že už ako dieťa pripravovala nedeľný obed? Aj to nám prezradila v našom rozhovore.



Foto: Profimedia

V divadelnom predstavení Klimaktérium hráte s herečkami a výbornými kuchárkami Gizkou Oňovou a Katkou Brychtovou. A aj vy ste svoje kulinárske umenie predviedli v televíznej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Predstavujem si, že sa na cestách musíte mať veľmi dobre. Každá niečo upečie?

Keď sme začínali cestovať po Slovensku s hrou Klimaktérium, často doniesli Gizka aj Katka niečo dobré napečené. Ja som si to trošku zľahčovala, radšej som niečo kúpila, ale vždy bolo naozaj čo chrúmať. Najmä Gizka je starostlivá kolegyňa a gazdiná, ak niečo dobré pripraví a u nej doma už na to nemajú chuť, hoci je to stále čerstvé, donesie aj nám. Niekedy si dokonca privstane len preto, že ideme na zájazd, a niečo pre nás upečie. My si to veľmi pochvaľujeme a tešíme sa.

„Keď moji rodičia počas víkendov chodievali do práce, bolo na mne, aby som sa postarala o mladšieho súrodenca. Preto som ešte ako dieťa chystala veru aj nedeľný obed.“

Keď som sa s Gizkou rozprávala, pochvaľovala si, že s vami hrá a na každé predstavenie sa veľmi teší.

Áno, tešíme sa všetky. Mali sme veľké šťastie, že si rozumieme aj ľudsky, aj profesionálne, a preto sú naše zájazdy pre nás balzamom na dušu. Máme si čo povedať aj mimo javiska a keď je dopoludnia voľno, túlame sa po meste a stále sa rozprávame, je to perfektné. Vrcholí to večer predstavením, na ktoré máme veľmi pozitívne ohlasy, dokonca niektoré diváčky za nami aj cestujú, stáva sa, že Klimaktérium videli už tri– či štyrikrát. A viete, čo je super? Že hoci sa hovorí o menopauze ako o najťažšom období v živote ženy a mnohé veci sa vtedy zdajú priveľmi komplikované a náročné, dá sa cez to preniesť, nebrať to priveľmi vážne. A z toho plynie aj humor a veselá nálada, ktoré počas predstavenia prežívame na javisku.

Je to teda aj pre vás psychohygiena?

Predstavenie hráme tuším už piaty rok, a keď sme začínali, niektoré veci mi ešte boli vzdialené, no medzitým som sama prešla klimaktériom a teraz hovorím, že ja už klimaktérium nehrám, ale žijem ho.





Diskusia k článku







 



TOPlist