Túto situáciu určite každý zažil – obrali ste, nakúpili alebo dostali nejaké ovocie, lenže bolo ho toľko, že ste ho nestačili zjesť. Ono postupne prezrelo, takže naň už nikto nemá ani najmenšiu chuť...
To však neznamená, že prezreté ovocie musí skončiť v koši, či v lepšom prípade, v bioodpade. Aj plody, ktoré už nie sú vhodné na priamu konzumáciu, sa dá ešte využiť. Ponúkame niekoľko spôsobov, ako z nevzhľadných kúskov, ktoré už nikto nechce jesť, urobiť lahôdky, na ktorých si ešte všetci pochutia.
Foto: Shutterstock
Najprv ovocie starostlivo očistite, v prípade potreby povykrajujte, nakrájajte na malé kúsky alebo rozpučte a primiešajte rovno do cesta. Potom z neho upečte lievance tak, ako ste zvyknutí.
To však neznamená, že prezreté ovocie musí skončiť v koši, či v lepšom prípade, v bioodpade. Aj plody, ktoré už nie sú vhodné na priamu konzumáciu, sa dá ešte využiť. Ponúkame niekoľko spôsobov, ako z nevzhľadných kúskov, ktoré už nikto nechce jesť, urobiť lahôdky, na ktorých si ešte všetci pochutia.
Foto: Shutterstock
1. Lievance
Prezreté ovocie môžete pridať napríklad do cesta na lievance. Či už ide o jablká, banány, hrušky alebo bobuľovité ovocie, lievance chutia dobre so všetkými druhmi ovocia.Najprv ovocie starostlivo očistite, v prípade potreby povykrajujte, nakrájajte na malé kúsky alebo rozpučte a primiešajte rovno do cesta. Potom z neho upečte lievance tak, ako ste zvyknutí.
Diskusia k článku