Foto: Shutterstock
1. Na ďalšie nakladanie
Sladkokyslý nálev zo zaváraných uhoriek môžete opätovne použiť na naloženie ďalšej zeleniny. Priamo do fľaše so zvyšným uhorkovým nálevom môžete pridať napríklad nakrájanú cibuľu, cesnak, reďkovky, šalátovú uhorku, cviklu či mrkvu. Pohár uzavrite, dobre premiešajte a nechajte odstáť v chladničke. Naloženú zeleninu skvelo využijete do šalátov, ako prílohu k mäsu alebo na sendviče.Ako na to, vám ukáže aj náš videotip:
2. Na pečené zemiaky aj zeleninu
Keď budete mať upečené zemiaky alebo mrkvu, bataty či paštrnák a cviklu, tak ich ešte za tepla môžete dochutiť trochou šťavy z kyslých uhoriek.3. Na zmäkčenie mäsa
Sladkokyslý nálev je skvelou prísadou do marinád na mäso. Vďaka nemu bude mäso jemné a vláčne a bude mať lahodnú chuť. Neodolateľné budú aj steaky, keď ich do nálevu ponoríte aspoň na šesť hodín pred prípravou.Foto: Shutterstock
4. Na dochutenie prívarkov a polievok
Máte radi rôzne prívarky alebo polievky pripravené nakyslo? Žiadaný chuťový akcent im môžete dodať pridaním nálevu z kyslých uhoriek, ktorý vám zostal vo fľaši.A samozrejme do slávnostného zemiakového šalátu okrem samotných kyslých uhoriek neodmysliteľne patrí aj troška chutnej uhorkovej šťavy.
5. Do šalátového dresingu
Pridajte k nálevu olivový olej, med, horčicu, vaše obľúbené bylinky alebo koreniny a poriadne zamiešajte. Dresing bude super na listové šaláty, ale aj paradajky a ďalšie druhy zeleniny.Foto: Shutterstock
Diskusia k článku