Dobre navariť je umenie, dobre stráviť tiež

P. R., 30. mája 2019     3 minúty čítania

Prejedanie, na rozdiel od varenia, nie je práve najlepší koníček. Občas sa to však prihodí každému. Akoby nie, keď každý deň vyletí do sveta toľko skvelých receptov. Na kypré domáce buchty, špargľové rizoto či skvelé barbecue. Kto by odolal?



Foto: Freepik

Tráviace poruchy rieši každý piaty

Podľa reprezentatívneho prieskumu sa občas preje až 88 percent Slovákov. Najčastejšie sa to stáva počas sviatkov, osláv a žúrok alebo letných grilovačiek. Navyše, každého piateho z nás v živote postihne nejaká forma poruchy trávenia. A prechodnú nevoľnosť z jedla už zažil hádam každý.

Keď sa jedlo skutočne podarí, občas si možno aj vy doprajete viac, ako by ste mali. A zrazu je na svete problém. Pocit na prasknutie, bolesti v nadbrušku sprevádzané kŕčmi sú signálom, že ste prekročili pomyselnú hranicu a vaše trávenie prestalo správne fungovať. Na vine pritom nemusí byť nutne množstvo alebo kvalita jedla. Svoju rolu zohráva aj stres, choroba, pohárik „niečoho tvrdšieho“ a niekedy nám jednoducho chýbajú enzýmy.



Zdroj: realizácia Nielsen Admosphere Omnibus, SR populácia 15+, apríl 2019

Tráviaci systém funguje ako orchester. Disharmónia v jednom orgáne omráči celé telo. Často sa s bolesťou ozýva žalúdok, ktorý dokáže prijať najviac potravy, ale aj žlčník alebo pečeň. Pre harmonické trávenie sú dôležité tráviace enzýmy, ktoré sa v tráviacich orgánoch vylučujú. Pokiaľ ich telo nevyprodukuje v potrebnom množstve, telo vám to signalizuje veľmi jasným spôsobom. Správne zvolený výživový doplnok môže lenivé orgány uviesť do pohybu, dodať telu potrebné enzýmy a naštartovať trávenie. Foto: Gastroval

A presne taký je Gastroval. Tento výživový doplnok obsahuje tráviace enzýmy pod súborným označením Natenzym®. Vyrábajú sa fermentáciou rôznymi kmeňmi mikroorganizmov a sú výlučne prírodného pôvodu. Vďaka extraktom z horkých liečivých rastlín ako púpava, horec a pestrec mariánsky udržiava Gastroval aj zdravú pečeň a obličky. Gastroval nie je návykový a je dostupný v každej lekárni. Noste ho so sebou a v prípade potreby vám dve kapsuly poskytnú prvú pomoc vždy, keď bude treba. Aby ste príjemne strávili každý nový recept.

Gastroval je výživový doplnok a neslúži ako náhrada pestrej a rozmanitej stravy.

Zdroj: realizácia Nielsen Admosphere Omnibus, SR populácia 15+, apríl 2019

www.gastroval.sk








 



TOPlist