Foto: TV Varecha
Žemle, kaizerky, rožky či bagety sa celkom jednoducho dajú občerstviť, aby boli opäť chutné a chrumkavé na raňajky. Skúste na ne tieto jednoduché a rýchle triky.
Trocha vody a šup do rúry
Pokropte pečivo troškou vody alebo jednotlivé kúsky potrite vodou pomocou mašľovačky či pierka. Všetko poukladajte na plech s papierom na pečenie a vložte na pár minút do rúry vyhriatej na 150 °C. Raz dva budete mať na stole pečivko ako čerstvé.Foto: TV Varecha
Kúzlo v mikrovlnke
Suchšie kúsky pečiva môžete obmäkčiť aj v mikrovlnnej rúre. Postavte do nej najprv šálku či misku s trochou vody a priamo na ňu položte žemľu, kaizerku či rožok. Potom pol minútky zohrievajte pri výkone 700 W.Foto: TV Varecha
Pečivo v mikrovlnke zmäkne a aby opäť schrumkavelo, položte ho ešte na nástavec nad hriankovač. Bude stačiť chvíľka a žemličky budú neodolateľné.
Pozrite si video, ako občerstviť staršie pečivo:
Keď už stojí viacej dní
Ani super stvrdnuté pečivo, ktoré sa už na raňajky, desiatu či večeru nehodí, nemusí ísť do koša. Okrem výroby domácej strúhanky ho môžete využiť napríklad na prípravu žemľovej knedle alebo na „bundáše“ - teda chlebík či pečivo vo vajíčku.Skvelým tipom je staré pečivo či chleba nahrubo rozmixovať a potom opiecť na panvici spolu s bylinkami a cesnakom. Zmes potom môžete použiť ako skvelú chrumkavú posýpku na uvarené cestoviny či na zeleninový šalát.
Vyskúšajte recept na cestoviny s pečivovou posýpkou:
Diskusia k článku