Foto: Pravda - Ivan Majerský
Francúzska televízia nedávno zaradila poľského kuchára Wojciecha Amara medzi desať najlepších kuchárov na svete! Jeho varšavská reštaurácia Atelier Amaro má už jednu michelinovskú hviezdičku. Wojciech v cene 30 – 70 eur ponúka hosťom sezónne jedlá prírodného kalendára, ktoré využívajú štyri stovky plodov poľských lesov, polí, lúk, riek, jazier, hôr a mora. Wojciech vám pripraví polievku z bobrieho chvosta, rybie kože v malinovom želé či srnčie na jalovci.
Na nič také extravagantné moje kulinárske umenie nesiaha. Bude to oveľa skromnejšie, „základ“ však bude „vlašský“. Pripravíme si spolu biely boršč s rebierkami. Potrebujeme veľkú bielu reďkev, štyri zemiaky, lyžicu nastrúhaného chrenu, soľ a biele korenie. Z týchto surovín si ukuchtíme biely boršč. To hádam zvládnete...
Na bravčovej masti potom v osobitnom kastróliku osmažíme nakrájanú veľkú cibuľu a na nej opečieme rebierka z mladého prasiatka. Tie potom vložíme do boršču, necháme ich zo desať minút povariť a napokon doň zatrepeme kyslú smotanu. Dávkujeme do tanierov a pripravenú dobrotu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k článku