Foto: Pravda - Ivan Majerský
V termínoch vrcholiacej ruskej ligy je to na zbláznenie. Z papaničiek je najobľúbenejšia Anži buločka. Čerstvé „buľky“ vozia z pekárne v susednom Kaspijsku. Žemle plnia hovädzími fašírkami, pripravovanými z mäsa rituálne zabitého zvieraťa. Mrazené mäso s certifi kátom ruského „mulu“ sa vozí až z Moskvy. Dagestanský hamburger sa kompletizuje po americky. Stogramová buločka, sto gramov mäsa, ľadový šalát, čínska kapusta, majonéza, paradajka, kvasená uhorka. Skoro ako u nás. Len sa platí v rubľoch. Päťdesiat za kus, čo je asi euro dvadsať. Taká dagestanská servírka si môže kúpiť zo svojho mesačného platu 200 – 300 buločiek. To je rozhodne menej, ako množstvo, ktoré sa predá za zápas. Hovorím s Filom a on sa usmieva. Vraj je to dobrý biznis.
Či už Anži vyhrá a či prehrá, skoro každý fanúšik spapká počas zápasu aspoň jednu „chalal“ (košer) buločku...
Diskusia k článku