Určite poznáte orechové rezy so žĺtkovou polevou, keď sa 3-4 žĺtka dobre vymiešajú s práškovým cukrom a potom sa to všetko vyleje na ešte horúci koláč. Poleva pekne zaschne a výborne chutí. No ale mne sa už viac krát stalo, že táto krásna poleva sa mi do rána " stratila" z koláča. Ostal na ňom akýsi slabý žltý film. Akoby sa bola vpila, alebo čo.....
Neviete mi poradiť kde robím chybu ? Ako to robíte vy ?
Ked si ju naliala na kolac, dala si este spat do rury na takych 5 minut? Ja ho tam ponecham takto uz vo vypnutej rure este par minut a potom vytiahnem, dam vychladit, ale este letny je potreba krajat horucim nozom. Ked vyschne velmi tak sa poleva lame.
este sa mi tato poleva nestratila a peciem ich rada a casto takze ine poradit neviem.
/ naviac ja miesam zltka len krystalovym cukrom, lebo nas praskovy je tu otrasny/.