Rôzne

Zázvor

brambora - fotkabrambora, 28. januára 2014

Ako v obchode zistím, či je zázvor už zdrevnatený??? Často ho kupujem a už viackrát sa mi stalo, že polovica zázvoru bola super a druhá polovica už mala tie "vlásky" a potom sa to zle krája alebo strúha. Neviem, či to tak má byť alebo je to ako s kalerábom, že čím starší, tak tým tvrdší... :D Ďakujem za info.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Napriek tomu , ze cerstvy zazvor dost pouzivam - nikdy ho nekupujem cely . Odlomim si jednu nozicku a ta mi vydrzi par dni . Vzdy si ho cely ohmatam a beriem iba tu cast , ktora je pevna , tvrda . Aj uz zacina byt zvraskaveny alebo je na ohmat makky - je uz stary , vyschyna a drevnatie . Pravdupovediac - u nas som este nekupila naozaj kvalitny zazvor .Nech uz kupim akykolvek"naozaj cerstvy" - vzdy pri struhani obsahuje kopu "vlaskov" ktore musim vyhodit . Dcera byva v Honkongu a ked varievam tam u nej , tak mam aj z najsamobycajnejsieho supermarketu zazvor krasny , tvrdy , s krehkou duzinou a kopou stavy.
kuchticka
Zazvor pouzivam kazdy den!!! Nakrajam na jemno (nestruham) do zeleneho (miesaneho) salatu ktory jeme kazdy den. Takto sa vyhnem vyberani "vlaskov".
deria
Môžem len potvrdiť všetky tri komentáre predo mnou :)) tiež si odlomím len kusok a stále kupujem nový (čerstvý)... v Lídli ho majú podľa mňa najčerstvejší, aj sa najskôr minie a dodajú nový...nestrúham ho, ale krájam ostrým nožom na tenučné kúsky.
marianne
Kazdy den si dam salku zazvoroveho caju.Kupujem si vzdy cely konarik...ja ho zase struham,pridam par koliesok citronazalejem vriacou vodou a necham luhovat 5-10 min.Do prechladeneho pridam 1CL medu.Ta drevnata cast,sa postruha a precedi...nemam s tym ziaden problem