Varenie

Zavařování ořechů, sušeného ovoce ap. ...

moravanka - bez fotkymoravanka, 17. októbra 2017

Ahoj všechny,
slyšela jsem o zavařování třeba sušeného ovoce nebo loupaných ořechů, hub a podobně, nasucho, zavíčkuju a dím do zavařovacího hrnce na nějakou dobu a nějakou teplotu. Máte někdo zkušenost a víte jak dlouho a na kolik? D9ky moc M

@zareaguj


Diskusia k téme

rela
Je tu viacej receptov na zaváranie orechov. Zadaj si do hľadáčika "zaváranie orechov" určite si niečo vyberieš.
1x haji
jeannezv
ja zaváram lúpané vlašské orechy. len ich nalúpeme, očistíme, naplníme poháre a otvorené poháre po 3 ks šup do mikrovlnky na cca 7-8 minút. potom nasadím víčko a nechám vychladnúť. mám orechy predvlaňajšie, zavárané tohto roku a sú "ako nové".
sovka62
@Buchtabuchta , niekde sa stala chyba, buď neboli v poriadku orechy, alebo zle zavreté viečko....možností je asi viac. Lebo ja takto v MW "zaváram" orechy niekoľko rokov a okrem jedného pohára, kde som viečko zle zatiahla, boli vždy všetky v poriadku a vydržali viac ako rok. A to ich ročne "zaváram" 4- 5 kg.
buchtabuchta
@Sovka62 (19.10.2017 17:
Asi to boli zle orechy, mas ty pravdu. Lebo vsetky pohare mi chytili, aj cvakli pri otvarani. Tak skusim znova, len dam pozor na orechy.
ala64
Zaváram tak, že do suchých pohárov nasypem dobre vysušené orechy, prípadne sušené ovocie, hríby, fazuľu,zaviečkujem a dám sterilizovať na päť minút pri 100 stupňoch, aby viečko chytilo. Vydržia niekoľko rokov ako čerstvé. Mám vyskúšané, že sušené ovocie/ slivky/ aj hríby aj 5 rokov. Vždy na Vianoce otvorím pohár sušených hríbov a pohár sušených sliviek do kapustnice, prípadne do hríbovej omáčky. Zaváram do menších / od detskej výživy/ aj do väčších pohárov / od horčice/, tak aby som mala na jedno varenie jeden pohár sliviek a jeden pohár hríbov. Už som zavárala aj tak, že do jedného pohára som dala aj hríby a navrch pár sliviek a spolu som to zavarila. Orechy vždy miniem skôr. Suseda zavára aj mak, aby nezhorkol, ale to nemám vyskúšané.
sovka62
@Ala64 , ja mám vyskúšaný aj mak, v MW, rovnako ako orechy. Predvlani som skúsila 3dcl pohárik, bol v poriadku, vlani som riskla 7 dcl pohár, tiež bol v poriadku, úplne ako čerstvý. Takže už mi ani orechy, ani mak v mrazničke nezaberajú miesto.
flufi
tiež zaváram vylúpané orechy,pokiaľ je víčko v poriadku/prichytené/ vydržia niekoľko rokov. to s makom sa mi zdá výborné, tento rok to skúsim.vďaka.