Varenie

Zavaranie v hrnci - dve poschodia poharov

mincko - fotkamincko, 11. decembra 2011

Ahojte, tuto jesen som zacal zavarat aj ja(dost ma to chytilo :) a chcel som sa spytat viac skusenych na radu / nazor: Mam velky zavaraci hrniec-taky klasicky vysoky kovovy po babke s teplomerom- a pocul som, ze sa daju zavarat aj dve "poschodia" 7dcl poharov. Myslim to tak, ze na spodne pohare poukladam vrchne a zalejem to cele vodou az po okraj vrchnych. tym padom by som zavaril na jednu varku 14 - 16 poharov. Neviete poradit ci tie spodne neprasknu ? na spodok davam noviny, zavaram pri 80 - 90 stupnovych teplotach..

@zareaguj


Diskusia k téme

bobarka
Bežne dávam pri zaváraní dve poschodia, ale nezalievamcelé vodou. Do takého istého hrnca mámplechovú vložku a vodu dávam len kúsok nad ňou. A darí sa.
morenajea
@mincko tiež zavárame po dve poschodia a nikdy nepraskli. Mám ten klasický plechový hrniec s "dvojitým" vyberateľným dierkovaným dnom. A vody dávam iba na dno cca 10cm. Veď tam ide o paru. Nezalievam celé poháre. Ani noviny netreba, o tom som ešte nepočula. Vyskúšaj takto a uvidíš že nekecám.
babidka
ja mam ten hrniec 40 rokov /mamicka mi ho kupila do vybavy :-)/ a vzdy zavaram dve poschodia flias.Vodu lejem az po vrcha a nikdy sa nic nestalo . Problem bol akurat s kupenim nahradneho teplomera . Ak mam zavaranin malo -niekedy mam iba par flasticiek nejakej zeleniny ci dzem , tak ich zavaram v normalnom hrnci .Tam davam ako podlozku stare kotuce na krajanie zeleniny zo stareho robota.
modrykamen
Babidka, ďakujem. No jasné. sterilizovať aj džem a už sa nikdy nepokazí. Že ma to nenapadlo!
tinca
kľudne môžeš,šetri energiou:)