Varenie

Waflové pečivko

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 23. januára 2013

Ahojte všetci, mám k vám prosbu, asi pred rokom som vás poziadala o radu , ako spravne a hlavne chutne pripraviť slané pečivko pomocou pomocníkov na fotke. Včera som skúšala, ale dopadlo to hrozne :( Tak vás znova prosím o radu, lebo za rok tu pribudlo množstvo nových varecháčov. ĎAKUJEM ♥

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
@jezibabka1 v detstve sme občas takéto kvietky robievali, presne tak ako v recepte, ktorý pripla egreska. cesto žiadne špeciálne, trochu hustejšie ako na palacinky a išiel do neho rum. olej musel byť veľmi horúci aj formička, tú sme nahrievali v oleji. držali sme rúčku kuchynskou rukavicou. horúcu formičku sme namáčali rýchlo do cesta ale len tak, aby sa nedostalo na hornú stranu formičky, lebo potom by cesto nešlo dole. do oleja sme formičku ponorili celkom, po chvíľke sa cesto väčšinou samé uvoľnilo, niekedy sme mu pomohli vareškou. išlo to veľmi rýchlo, raz sme otočili a dávali na obrúsok osušiť. držím ti palce.
irenaw
slané bude vhodné asi len základné palacinkové cesto bez cukru, myslím, že od slaných prísad ako syr alebo bryndza to bude lepiť a prskať :( čo tak ochutiť radšej hotové?
ela77
@jezibabka1 , tak ako píše @irenaw , nesmie sa namočené cesto dostať navrch, teba formičku opatrne troška namočiť, ale možno, že si ich nemala dobre zohriate, niekedy sa aj mne nepodarí napr, prvá palacinka, hoci si myslím, že panvica je už dosť nahriata, ale potom je to už v poriadku. Presne tak je to aj s týmito formičkami, treba ich mať dobre nahriate.
hubata
Pekná konkurencia ježibabky k môjmu nicku........
jeka
Skús si roztopiť trochu "CERY",či sa ti nebude lepšie piecť v nej.