Rôzne

Vlastná reštika

linda223 - fotkalinda223, 3. októbra 2014

Ahojte, chceli by sme rozbehnúť reštauráciu s dobrým jedlo a pitím. Kde by bola taká pohoda a keďže som sa ujala šéfovania, tak zháňam aj oblečenie pre zamestnancov. Chcem nájsť nejaké pekné oblečenie pre kuchára, keďže to bude aj trošku otvorené, aby vyzeral aj on pekne a aj pre čašníčky, všetko podľa noriem, aby sa to dalo prať aj na vysokých teplotách. Odkiaľ ste si zháňali také oblečenia? Možno aj s nejakým logom by som dala spraviť, nech je to reprezentatívnejšie. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

smajliqa
ahoj,, neviem preco chces vrazat peniaze do oblecenia pre casnikov,, ked existuje nenormalne obrovske mnozstvo reklamneho oblecenia, ktore dostanes od obchodakov, co sa tyka koselí, triciek, mikiniek, tielok, tak isto aj zastery.
zdenka1009
@linda223 , neviem odkiaľ pochádzaš, ale tu v BA na Pražskej ul. je špecializovaná predajňa akú hľadáš. Určite ju nájdeš aj na internete.A držím palce nech sa vám darí.
smajliqa
@wevewe
absolutne nesuhlasim
daju sa najst aj lacno vyzerajuce, ale aj velmi pekne a elegantne,, sama mam toho doma plnu skrinu... od bielych po cierne,, od lacno vyzerajucich cez sexy az po elegantne a decentne.. takze... 100 ludi 100 chuti
brambora
casnickam polokosele s logom restiky, sukna. chlapom cierne nohavice a tiez polokosela s logom restiky. kuchar ma byt v bielom, staci bavlnene volne tricko, nohavice (mozu byt aj biely podklad a nejaky vzor) a nato zastera s vasim logom restiky. nohavice by som odporucila aj 3/4 na leto a tenke a na zimu klasicke dlhe. myslite na to, ze kuchar musi mat pohodlie, pretoze v kuchyni ma aj 50C teplo a aj tak za pol hodinu je cely spinavy. investujte kucharom do zdravotnych topanok. moja mama bola cely zivot v kuchyni a bola vdacna, ze mala zdravotne topanky, pretoze stat dennodenne cely den na nohach je neskutocna bolest. oni mali sice slapky - sandale, aspon sa trochu vetrala noha, ale zas je tam vyssie riziko obarenia sa... investujte radsej do tych casnikov, tí budu viac na ociach.
svedka
Ked pojdes do specialneho obchodu,poradia ti a daju kopu navrhov,tu ti moc ludia neporadia :) Cierna je najlepsia volba pre casnikov,ak mas aj nejakych dobrych barmanov,tak aj kravatku,casnikom motylika napr (je to utesene) :) Zalezi od urovne restauracie...No a kuchar urcite rondon,nie len nejake tricko.K praci treba pristupovat vazne a aj ten kuchar nech sa citi dobre.Na to su specialne odevy pre iste profesie,aby sa obliekali a maju svoje vyznamy :) Ale katalogy ci obchody takehoto typu najdes takmer v kazdom meste,je na mieste poradit sa s odbornikmi :) Vela stastia.
1x svedka
svedka
Inak,staci sa len ozvat firme a dealer za tebou pride,aj taka je moznost.
viera1
Česká firma Červa má široký sortiment,či už materiálovo alebo dizajnom a bohaté zastúpenie na SK a aj v CZ.Keď som videla od Solidy rondón za 99,-€ (čierny) mala som dosť.Určite zháňaj bavlnu,ale pozor! Stretla som sa už aj s tým,že látka je bavlna a šijú to PES niťami,čiže sa to nedá prať na viac ako 40°C a ani žehliť horúcou žehličkou (ani manglovať).Pre kuchára určite nie tričká(z bezpečnostných dôvodov).Pozri aj tu:
 www.miditech.sk/kucharsky-kabat-rondon.html...

a firmu červa si nájdeš na nete.
babizna
ahoj...joooj mať reštiku bol stále moj sen, ja som ale skončila uplne inde. Ked chodíme, tak ja si všimam stale vsetky detaily a oblecenie je teda velmi dolezite, posobi na ludi ani si to neuvedomuju. Skus zajst do nejakej firmy, kde siju pracovne odevy, alebo sa mozno daju kupit niekde hotove bluzky a pod, a da sa nasit napr. logo na to tiez pozor, aby to vydrzalo nejaké to pranie.
linda223
No kuchári jasné, tí musia mať špeci aj tie čapice, to sa mi aj páči esteticky :-D Musí to vydržať aj pranie vo vysokých teplotách. Preto chcem nejaké dobré oblečenie, nielen také šmejdy čo po pár praniach už neviem čo to je.
babizna
Kvalita je kvalita. Treba velmi dobrý materiál na to, aby sa dali oprať všetky možné fľaky, ktorých bude neúrekom a aj kvoli pohodliu kuchára, nemôžes ho navliecť do nejakej umeliny. A čašníkov detto. Ked chces tak vo väčšom nakupovať, odporúčam naozaj osloviť firmu, a dať si spraviť aj cenu, poznám tiež jednu volá sa Peron Slovakia, na nete ich nájdeš, a majú sortiment od viacerých výrobcov, minule som odtial manželovi objednávala montérky a zahliadla som tam že ponúkajú aj šijú odevy aj pre gastronómiu. Skús si pozrieť.