Rôzne

Vianočné pečenie mladých mamičiek

ela77 - bez fotkyela77, 12. decembra 2011

Zapni trúbu.
Odprac z linky zapackané poháriky, lego a prázdne obaly od cukríkov.
Priprav misu a suroviny. Vylúskaj orechy, odváž múku a cukor.
Vyber z múky puzzle. Odožeň deti a opráš z nich múku.
Zober vajíčko. Podaj manželovi pivo.
Vráť sa, odožeň deti, zober handru a utri rozbité vajíčka.
Zober iné vajíčka a rozbi ich do misy.
Zdvihni telefón, odožeň deti, pozametaj črepiny z misy a utri podlahu. Zober druhú misu. Zarob nové cesto.
Nájdi rum. Zober rum manželovi.
Odožeň deti a umy z nich cesto.
Plech vytri stuženým tukom.
Podaj manželovi tlačenku.
Vráť sa, odožeň deti a vyber z plechu orechové škrupinky.
Podaj manželovi noviny.
Vráť sa a odožeň kocúra, ktorý dojedá zvyšky cesta.
Zavolaj veterinára.
Zober si ukľudňujúce prostriedky.
Umy podlahu, stôl, stoličky, riady, chladničku, sporák, steny, deti a kocúra.
Choď do cukrárne. Kúp vianočné koláčiky.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Cha-cha-chááá, ako rada som si zaspomínala na predvianočný čas keď sa deti na linku vyštverali po šuplíkoch a manžel nemal ešte cirhózu .....
Dobré @ella77
sonulienka
A prečo len mamičiek a čo babky keď vnúčence chcú tiež piecť a vyšplhajú sa na linku? Ja veru mám takú vnučku.Ale vždy sa teším keď príde.
viera1
A ešte:vyber z komory posledné salko a zistíš,že najstarší "dedič" ho otvoril cez dno,vylízal a vrátil späť...
ela77
@sonulienka , sme rovnako staré, tak viem o čom píšeš, len sa mi to zdalo také priliehavejšie na mamičky mladé. Ale veď aj my sme boli mladé, nie? To len tak na spestrenie a zastavenie sa na chvíľu v týchto rušných predvianočných dňoch, kedy človek má pocit, že nestíha a ešte má toho veľa na starosti. Je to škoda, tie starosti a naháňačky boli aj keď sme boli my mladí, ale nebol to až taký zhon, ako mi to pripadá teraz, keď čas strašne rýchlo letí, alebo my už tak nestíhame????a ako píšeš ty Jarmilka , máme na čo spomínať a to mi je tiež ľúto, lebo táto generácia mladá, asi nebude mať také krásne a príjemné spomienky, doba je iná, iné nároky a iné uznávané hodnoty.
babidka
ale budu mat spomienky - pekne aj menej pekne :-)))))) Tak ako ich mame my ...Moji stari rodicia tiez mysleli , ze to iba za ICH mladosti bolo vsetko ine , moji rodicia si mysleli to iste ...Jednoducho ked je clovek mlady , tak svet vnimka inac ako ked starne :-)
Veruze si spominam na podobne skusenosti s pecenim ako si to napisala @ela77 ...deti piekli so mnou , upratany byt nebol nikdy a polovica cesta vzdy skoncila uplne inde ako mala , kolace casto zhoreli lebo som musela riesit uplne ine problemy a "problemy" ...:-) A manzel ? Riesil nieco mimoriadne dolezite pri novinach ci TV , v praci /alebo nie ?/ a velmi rad sa vyhol vsetkym takymto aktivitam :-) No a ked som si kvoli upratovaniu a peceniu zobrala den volny tak alebo vypli prud alebo prestala tiect voda ...alebo mi dosiel plyn :-)
ela77
vieš @babidka , chýbajú ale tie zvyky ako boli keď sme boli my mladí a to malo svoje čaro. Vidím to dnes, že kultúrne sa chodia vyžiť do hypermarketov a pod. Samozrejme nie všetci. A ešte chýba čaro bielych Vianoc. Ako dieťa si nepamätám, že by o tejto dobe chýbal sneh. Bez toho tie Vianoce ani nie sú to pravé čarovné.
modrykamen
Mysme pekávali s deťmi, teraz pečieme s vnukmi, To je zábava na celé dopoludnie. Najmä keď je vonku blato alebo prší.
tinca
úsmevný diskusný príspevok, dobre som sa nasmiala:)


sovka62
Jáj, všeličo si mi popripomínala..... Ale keď je človek mladý zvládne všetko a neskôr má na čo spomínať. A nemysli, ani piecť vo vyššom veku nie je rozprávka. Hne´d zabudnem dať prášok do pečiva, keď pečiem z viac dávok naraz niektorú surovinu neznásobím ako mám, občas na plech v rúre pozabudnem.... to by bolo na ďalší podrobný popis. Pobavila si ma, ďakujem.
marchefka
ja sa vždy teším na pečenie s deťmi.Koláčiky síce nie sú také úhľadné ako by som si to predstavovala ja, ale za tú peknú náladu,radosť zo spoločných chvíľ to stojí. A na deti sa nalepí nielen múka, ale aj zručnosť a spolupatričnosť.Veselé pečenie všetkým!
janahu
:) ked sme piekli s mamou tak to bolo také ľahké!
teodora
Má pravdu Jurajko06,že aj chlapi vedia piecť. Môj manžel ma prekvapil výborným jablkovým koláčom z lístkového cesta,ani si nepamätám,kde ten recept ,,vykutral". A mladým mamičkám odporúčam piecť koláčiky so svojimi deťmi. Naše dve dcéry,študentky aj po rokoch spomínajú aké boli zamúčené.Má to svoje čaro. Pre nás s manželom to sú tie chvíle,ktoré patria k sviatkom. Prajem všetkým varecháčom krásne a pohodové vianočné sviatky!