V posledný pracovný deň sme my ženy na pracovisku rozbehli vášnivú tému,ako ktorá robí veľkonočnú babu.Naše recepty sa nejak nelíšili,pretože sme všetci z jedného regionu,ale slinky sa nám zbiehali na čerstvo rozvoniavajúcu pochúťku.U nás sa napríklad traduje koľko žemlí,toľko vajec.Dávame do nej varené údené mäso,klobásky a slaninku a touto vodou,v ktorej sa to varilo výdatne popolievame nakrájané žemle.A samozrejme musí tam byť veľa nakrájanej petržlenovej vňate a pažítky. A tak ma napadlo čo zaujímavé pridávate do baby vy,alebo čím sa líši od ostatných Varecháčov.
@zareaguj
Čo si však pamätám, tak sa vždy bicyklovali s babou v ruke: či bola Veľká noc alebo obyčajný deň.
Zemle/pecivo namocene v mlieku /kocky/, pecen kuracia, srdiecka, petrzlenova vnat, korenie, sol, cibulka, koriander, ligurcek, zltky, z bielkov vyslaham sneh a opratne vmiesam.
Nadavame tomu "nadievka" ;)