Kuchyňa a vybavenie

Varná doska alebo sporak...

fuciny - bez fotkyfuciny, 18. marca 2013

Ahojte prosim vas vie mi niekto poradit??? Hladam varnu dosku
alebo sporak ... konkretne plynovy z bieleho skla s wokom
najlepsie na predu... moze byt aj v strede... prosim poradte
dakujem...

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Ja som mala vzdy sporak a teraz pri prerabke kuchyne som si kupila osobitne varnu dosku a ruru . Zda sa mi to praktickejsie . Chcela som mat wok horak a tak som sa nahladala ....Velky vyber veru nie je . Nakoniec som kupila - a wok horak mam v strede . Nie je to prave stastne riesenie lebo ak tam dam svoj velky liatinovy wok , prakticky nemozem pouzit ziaden dalsi horak . Iba ak ten najmensi kde dam maly hrniec ktory nezavadzia . V jednej diskusii na to niekto upozornoval a doporucoval , aby bol wok horak vlavo alebo vpravo dole .Ja som vsak na to zabudla . Teraz lutujem , ze som si nedala na to pozor . jeden znamy ma wok horak v hornom rade a to je tiez problem , lebo mu obhorel obklad za varnou doskou z privelkehop plamena . Takze ti prajem stastnu ruku pri vybere :-)))
ajuschka
pfi to ani neviem ze existuje ten wok horak :) ja ficim na indukcii
langoska
no ja som prednedavnom bola na navsteve a valila som oci na sklokeramicku platnu, 3+wok, normlane miesto 4 platne mali sklokeramicky wok...to som fakt este nikde nevidela
marika9
Plynový sporák by som už nechcela ani zadarmo. Sklokeramická varná doska je bezpečnejšia, ľahšie sa čistí a aj využívam teplo platne na dôjdenie jedla. Napr. zemiaky privediem do varu a vypnem. Používam aj wok, ale ten menší.
majo51
Ja som videl aj nadstavec na wok čo sa postaví na nožičky ktoré si vyberieš.Ja mám plynovú sklokeramiku 10 r. a mám výhrady voči tomu,najprv klady: vyzerá krajšie ako klasický sporák. A teraz nevýhody: Na každom horáku mám zvlášť nožičky na ktorý sa musí dať hrniec presne na to lebo hrniec by mohol spadnúť,problém nastane keď potrebujem dať 2-3 väčšie hrnce,potom gombíky sú hore a zvyknú zakypieť pri troche nepozornoti a potom nefunguje el.iskra. Ešte jedna nevýhoda,na spodu tých nožičiek nad horákmi sú gumičky aby pevnejšie stáli a chránili sklokeramiku.Tie sa časom vyhrejú a stvrnú tak že sa rozpadnú a samozrejme nie naraz ale po jednom ale keď sa rozpadne jedna tak treba vybrať aj ostatné 3 lebo to už sa hýbe a klepe. Ja osobne by som už takúto varnú dosku už nechcel. My máme ardo ale to tu už bolo namontované,ja by som si túto značku určite nekúpil.
2010
Ked predavas dom -byt , ked varis len europske a vies si udrzat poriadok v kuchyni doska je najkrajsia vec -absolutne super, ked mas doma pubertakov co varia bez kontroly alebo chces varit naozajstnu cinu - najvacsia nepouzitelna blbost.
janger
Ja horak na wok sice nemam, ale v strede by som absolutne nechcela (pri tej klasickej sirke sporakov). Ked tak, tak na okraji. Svagrinu na to upozornili aj v obchode, kde si objednavala kuchynu. Okrem woku sa ti tam potom uz nic nezmesti.
babidka
Ked som zhanala platnu s takym horakom , zistila som , ze tie platne ktore maju 4 normalne horaky a v prostriedku wok horak su sirsie. Normalna sporaky aj varna platna su siroke 60 cm , platna s wok horakom uprostred /aspon moja / je siroka 75 cm .Ale to nic nemeni na tom , ze je to pomerne neprakticke riesenie. Na druhej strane - ked varim vo woku , tak v nom varim vsetko .Niekedy vsetko spolu , niekedy postupne :najprv maso ktore potom dam nabok , potom zeleninu , pripadne este pouzivam mriezku do woku na parenie zeleniny alebo pirozkov.Na ryzu pouzivam ryzovy hrniec .
Problemom je , ze ak chcem varit azijske jedla , klasicky horak mi nikdy nedokaze vytvorit take intenzivne teplo ako to dokaze wok horak .A to som vyskusala sklokeramicku aj indukcnu varnu dosku /maju ich dcery /.
radox1
ja som bol nuteny prejst z horakov na indukciu,a doteraz nadavam.vsimni si na com varia profici-zasadne na plyne.
jeka
Pri prerábke kuchyne tiež sme rozmyšľali čo s varnou doskou,obzerali sme si všetko možné až sme si nakoniec kúpili elektrolux na plyn,ale je nerezový.