Rôzne

Varenie

elba - bez fotkyelba, 28. októbra 2015

na domáce rezance som robila takéto cesto: 500g hruba muka,1 vajce, trocha soli. 1 kl olej a 150ml voda. zamiesiť nechať postáť vyvalkať-nechať obschnúť .variť v osolenej vode moja mamka ich vždy vyberala keď vyplávali na vrch a mala ich vždy dobré moje boli skôr akoby nedovarené aj po 5minutách ,hladám kde je chyba

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Aha, v komentári k predchádzajúcej diskusii som popísala svoj postup na prípravu tenkých rezancov do polievky, ty máš zrejme na mysli rezance na osýpku.
Na pol kila múky by som dala aspoň tri vajcia a vody toľko, aby cesto nebolo príliš tvrdé. Musí sa dať ľahko vaľkať, nie takou silou ako na tie tenké a potom nechať dlhšie osychať, aby sa pri krájaní nelepili. Ale tú konzistenciu cesta budeš mať v ruke až po viacerých pokusoch, ajmne to spočiatku nešlo, beď boli tvrdé, aalebo sa minamiesto rezancov krájali zlepené klátiky.....
torticka
Ja som kedysi robila rezance z polohribej muky. Neviem kolko muky som dala na 1 vajce. To zalezi od jeho velkosti. A varla som ich na zub. Ked zovreli, uz som ich precedila a oplachla vodou. Sol som davala do vody, nie do cesta, lebo som ho nestacila valkat a krajat, cesto bolo rychle suche. Sto ludi, sto nazorov. A este vodu a olej som nedavala.