poprosím o radu neviem prečo mám tvrdé domace rezance po uvarení -varím ich cca4.min. postup pri miesení a ingredenciách dodržím podľa receptu .ďakujem
@zareagujDiskusie
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 19. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 650 najnovší komentár včera 22:34
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Smejkad: Polotovary 7 najnovší komentár 2. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 650 najnovší komentár včera 22:34
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 19. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Ocko: konfirmacia 26 najnovší komentár 13. novembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 449 najnovší komentár včera 22:34
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 19. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Pečené tekvicové nugetky VIDEO -
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO
-
Najlepšie októbrové recepty: Opitý Izidor jednoduchšie, metrový zákusok inak aj klasické obložené chlebíčky -
Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli -
Fastfood za totality: Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria -
12x chutná večera z minima surovín: Nemusíte mať napratanú chladničku, aby ste uvarili výborné jedlo! -
Pečie celé Slovensko: Na rade sú lokše, buchty a medovníky, babičkine dobroty, ktoré milujú celé generácie -
Niečo na nakopnutie: 11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie -
Overená metóda z Ázie: Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje
či píšeš o rezancoch usušených do zásoby..??
bo každé majú iný čas varenia..
ja si hlavu nezaťažujem sledovaním času..varím dovtedy-kým nie som spokojná..
a ja som spokojná s rezancami tvrdšími..nechceme blato..
kedysi robili len z hrubej múky..
a
všetko chutilo všetkým..:-)
Nikdy som nesledovala čas varenia, či varím čerstvé, či sušené. Vždy vožím do vriacej polievky (viem, že niekto bude protestovať, že zavarená polievka nebude ideálne číra, to je pravda, ale na druhej strane rezance uvarené len v slanej vode nie sú také chutné) a nechám variť, kým nie skoro mäkké. Odstavím a po pár dôjdu, sú vždy akurát. Ak chceš, skús podľa mňa, nikdy som žiadny problém nemala.