Rôzne

Varenie

elba - bez fotkyelba, 28. októbra 2015

poprosím o radu neviem prečo mám tvrdé domace rezance po uvarení -varím ich cca4.min. postup pri miesení a ingredenciách dodržím podľa receptu .ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
podľa akého receptu? Keď chcem viac mäkké rezance, použijem hladkú múku, alebo vodu do cesta.
radost
varíš ich hneď ako urobíš..??
či píšeš o rezancoch usušených do zásoby..??
bo každé majú iný čas varenia..
ja si hlavu nezaťažujem sledovaním času..varím dovtedy-kým nie som spokojná..
a ja som spokojná s rezancami tvrdšími..nechceme blato..
kedysi robili len z hrubej múky..
a
všetko chutilo všetkým..:-)
kollolo
Rezance sa nevaria, ale zavárajú !!! Nie zaváranie ako také to len pre provokatérov.
sovka62
S takýmto problémom som sa ešte nestretla. Robím vždy z hrubej múky, na 1 vajce odvážim 100 gramov múky, ak je vajce veľké, či menšie, prispôsobím. Vtedy je cesto akurát, ani príliš tvrdé, ani mäkké, po krátkom oschnutí sa veľmi dobre krájajú.
Nikdy som nesledovala čas varenia, či varím čerstvé, či sušené. Vždy vožím do vriacej polievky (viem, že niekto bude protestovať, že zavarená polievka nebude ideálne číra, to je pravda, ale na druhej strane rezance uvarené len v slanej vode nie sú také chutné) a nechám variť, kým nie skoro mäkké. Odstavím a po pár dôjdu, sú vždy akurát. Ak chceš, skús podľa mňa, nikdy som žiadny problém nemala.
2x xyz a malusa
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
@kollolo zavárajú ???? ...zaváranie je konzervovanie ovocia a zeleniny.Už tu bolo aj že cestoviny "vyvaríme" :) vyvárať môžme prádlo kvôli dezinfekcii,tento výraz tiež nepatrí medzi tepelné úpravy jedál.