Rôzne

Vaječný punč

nika72 - fotkanika72, 8. januára 2014

Ahojte,nevie niekto ako sa robí vaječný punč?Pila som fantastický vo Viedny (Wien) na Vianočných trhoch.Ak niekto má recept tak pridajte budem rada.Ďakujem... :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

gordonko
robil som vajcový koňak to asi nebude to isté čo ????? ak chceš kukmi moje recepty .... chválili ho
nika72
díky @gordonko si zlatí,ale to bolo také riedke ako u nás je grog,alebo varené víno....to aj tak dávali do 0,25l šálky :) ale tvoj recept si kuknem,lebo vajcový koňak mám rada
rulik
Vajcový punč
Suroviny:
1 lyžička zeleného čaju, 500 ml vriacej vody, 200 ml smotany na šľahanie RAJO, 2 žĺtky, 8 lyžíc vínovice, 1 lyžica cukru, strúhaný muškátový oriešok.

Postup:
Čaj vsypeme do vody a na slabom ohni varíme asi 3 minúty. Potom precedíme do hrnca. Pridáme smotanu, žĺtky, vínovicu, cukor a za stáleho miešania zahrievame, až je punč horúci a spenený, nesmie sa však variť. Naplníme do pohárov, posypeme štipkou muškátového orieška a podávame.
marikafil
@rulik - super, ďakujem, ja som pila Eierpunsch vo Wolfgangsee a ozaj nám chutil - akurát tam dávali ešte kopec šľahačky a tú nakoniec ešte poliali vajcovým likérom. Doma síce už nebude tá správna atmosféra, ale vyskúšam. len škoda, že sa nedá uložiť do KK...
gordonko
@marikafil ....čo by sa nedal dať do KK .... urob ho , nafoť a pridaj na varechu .... iste to mnozí privítajú
marikafil
@rulik a @gordonko - jasné, prekopírovala som a mám uložené, len či si na to v pravej chvíli spomeniem:-) - a s mojím fotením to nie je moc slávne alebo som len poznačená rodinou kde bolo a ešte aj je plno profíkov, skrátka uvidíme, možno raz:-)