Varenie

Už nebrečím!

mildakos62 - fotkamildakos62, 9. apríla 2012

Rád bych se podělil o svoji zkušenost,velice jsem trpěl při krájení
cibule a žádná rada mi nepomáhala. Až mi napadlo, dát si při krájení
cibule prkénko na varnou desku pod digestoř. Nevím, jestli od té
doby mám jenom štěstí na nepálivé cibule, nebo to opravdu
funguje, ale od té doby mám při krájení cibule oči bez slzí! Byl bych
rád,kdyby mi někdo moji zkušenost potvrdil. Zdravím M. Kosík !

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Skust, krajat takto s velmi ostrym nozom .



kuchticka
@mildakos62 , ja nevim co je varna deska a digestor.
@2010 , zaujimave krajanie cibule. Vyskusam. Len si myslim, ze asi nemam spravne noze. Dostala som darek - sadu nozov, v Cesku a na Slovensku vyhlasenych ako kvalitne od firmy Zepter, s pilkou. Mne sa nezdaju kvalitne. Nepoznas?
marianne69
Mne raz dali krajat cibulu pri velkej gulas-partii,ked sme oslavovali 40-ku na chate.Vravim si zbohom,to bude revu.Teta vravi,neboj,nebude.Postavila ma do prievanu,pootvarala okna a mne fakt nevypadla jedina slza.Sa mi smiali,ze som uz taka vyplakana,ze uz ani cibula neucinkuje.Odvtedy som pasovana na oficialneho krajaca cibule pri otvorenom okne.:-)
letisia
@2010 mne vypísalo, že video sa nedá v mojej krajine pozrieť. Ja krájam cibuľu tak, že pri tom dýcham otvorenými ústami a funguje to, neplačem.
afataga
mne kraja cibulu manzel a pouziva pri tom ochranne pracovne okuliare, ktore si kupil k rozbrusovacke a pomaha to :-)
hannah22
mne cibuľa nevadí, darí sa bez sĺz ale moja kamarátka Gabka krája cibuľku len v okuliaroch na plávanie... :))l
mildakos62
Varná deska, nevím, jak se řekne Slovensky, je to buď keramická, nebo plynová deska místo sporáku a digestoř je odsávač. Je to tedy stejný princip, jak píše marianne69, jenom nemusím stát v průvanu! Zdravím !
marcy
pre mňa je prievan hrozbou :-( ,krájam a plačem....mám to ako terapiu,či prečistenie ......všetky krivdy a bôle vyplačem
evanaaa
Ja neplačem, asi mám dobrú cibuľu, ale je fakt, že ju treba krájať na chladnom mieste ( nemusí byť zrovna prievan), ale ešte nejaké rady na to sú, len si nespomeniem.
@kuchticka , prekvapila si ma, na čom varíš, A nemáš odsávač? Ani ja nemám varnú dosku, tú sklenú, al. keramickú, mám plynové horáky, ale dala by som si tam prkienko a pustila odsávač, možno aj to by stačilo.
babidka
asi nie kazdy place pri krajani cibule :-) ja teda nie - neviem cim to je , ale neplakala som snad uz aj 2O-25 rokov - ....no a neverim , ze by som akurat ja mala take stastie na "neplacucu" cibulu :-)
hubata
Ešte to, aby som robila doma bezpečnostné opatrenia kvôli cibuli he ! Cibuľu s cesnakom jem k mastnému chlebu ako jabĺčko, nevadí mi jej špecifický pach. Najradšej mám záhorácku poriadne jedovitú cibuľu a cesnak. Vyslovene nekupujem čínsku cibuľu a cesnak lebo mi jedlo vôbec "neovonajú", neochutia, sú to len vyhodené peniaze. Možno mi aj zaslzia oči - náá nech, namaľujem sa znovu.
2010
Ked sa neodkroji -neocisti cast cibule kde je koren tak nestipe tak vela.Skusim druhe video .



evanaaa
Tak toto druhé video som už videla, Gordon si nachystal nôž ako rytier šabľu, ale mal ho aj dobre ostrý, takým sa už dobre krája a nie ako mám ja, aj keď si ho nabrúsim, taký nieje a potom cibuľu len žvácha. Ale mám tú pomôcku na krájanie, taký "hrebeň", ktorý zapichnem do polovičky cibule aby mi držala a neutekala.
fiby
Aj ja mám na cibuľku ten hrebeň krája sa na ňom veľmi dobre máš rovnaké diely a či už plačem alebo nie nevadí mi to pokiaľ by som to mala robiť celý deň tak áno. Neriešim to okuliarami a pod. vecami. Počula som ešte, že si treba dať do úst kúsok chleba, ale mne sa to neosvädšilo.