Ahoj, varecháči chcela by som Vás poprosiť o recept na turecký med aký predávajú na jarmokoch a tak. Môj muž ich má veľmi rád a chcela by som ho tým potešiť. Ďakujem Vám vopred za príspevky.
@zareagujDiskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár včera 13:24
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 402 najnovší komentár včera 09:29
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár včera 13:24
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 402 najnovší komentár včera 09:29
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 277 najnovší komentár včera 09:29
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 4 najnovší komentár včera 13:24
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- Cukrárske tajomstvo: Ako zvyknete rozpúšťať čokoládu? Na tento dôležitý fakt určite nezabudnite!
recepty.vareni.cz/turecky-med/...
www.reference.com/browse/halva...
medu, ale je to prý španělský recept. Také mám strašně ráda
turecký med.
Mydélko,krumpolový cukr-to bola ďalšia nádhera,ďalšie spomienky,hoci prvé dobroty som "okoštovala"hneď po vojne.Bývali sme u babky" Na dolním konci " a táto dobrota bola až v Kiripolci,ale to nevadilo,bola nedeľa a na"tatovem kole" to bol iba kúsok.Chalva-prvý krát som ju jedla v Bulharsku a teraz som spokojná keď ju raz za čas dostanem kúpiť v Lídli na Grécke dni.Vidíte, jedno,dve slová a máte spomienky s pred 65 rokov.Varecha je úžasná, sú tu nádherný ľudia hoci aj s rôznymi názormi,ale to patrí k životu.Je mi len ľúto,že tie recepty už nevyskúšam,jednak pre nedostatok síl a jednak preto,že tých krásných kíl mám už viac než dosť a ako sa poznám neskončilo by to pri 100 gramoch.Preto mi bude stačiť keď si prečítam ako sa to vám podarilo a že @sovke sa to podarí o tom nepochybujem.
"Bandurkovy cukor" ako sa u nas volal , miloval moj brat . ten bol cele detstvo doslova na nom zavisly a my so sestrou sme to pekne vyuzivali :-))))) Ani jedna sme ho neoblubovali a kedze mamicka prisne delila medzi nas vsetko / bez ohladu ci to niekto mal alebo nemal rad / tak sme svoje "podiely" pouzivali ako platidlo aby brat za nas robil niektore prace .....:-)))))
že i když jsme žily každá někde jinde, spojují nás spomínky na turecký
med, krumpolový cukor ( byly to takové průhledné krystalky
na
provázku ? ), mydelko, pendreky ( lékořice ) a nevím , jestli u Vás
byly také fialkové bonbóny, takové průhledné válečky s fialkou
uprostřed. Tu jejich vůni nikdy nezapomenu. Akorát chalvu si
z dětství nevybavuji.
jako dneska, a tak měly pro nás větší hodnotu. Někdy vzpomínám,
jaké to bylo jednoduché, když jsem šla do obchodu a měla
na výběr jen český, dietní salám, vysočinu a šunku. Teď jít
do obchodu, tak to je na pár hodin, zvlášť, když ještě musím
číst všechny etikety kvůli celiakii a také kvůli éčkám.
tyto fialkové bonbóny ( nepamatuji si už, jak jsme jim za mého
dětství říkali ) a tak jsem je měla možnost vyzkoušet, ale už pro mně
nebyly to, co v dětství. Buť si to v dětsví idealizujeme, nebo se mu
nepodařila receptura a nebo je teď tolik jiných jidel a chutí, že už
jsme zhýčkani. Ale asi to bude tím dětstvím, protože když vzpomínám na ty časy, tak se mi zdá, že v létě pořád svítilo
sluníčko a denně jsme se chodili koupat do rybníka a v zimě
byl zase pořád sníh a chodili jme na sáňky. Asi ty horší věci
si dětský mozek vymaže a zůstanou jenom ty krásné vzpomínky.
lesní fialky a sem tam k ním přivoním. Ty bonbóny měly úplně stejnou vůni.
ale krumpliak sa doma nedal vyrobit ako si pamatam.
Ked si napíšeš do googlu turecký med tak sa ti objaví recept, ktorý je vemi dobrý a myslím si, že najviac sa približuje k tomu nášmu bývalému z minulých čias. Ja som ho robila a je dobrý. Aj ja sa pridávom k vám a spomínam na tie časy, ked cukrovinky ako turecký med, pelendreky, zemiakový cukor a pod. boli ovela chutnejšie ako dnes. Neviem čím to je, vtedy ozaj surovín nebolo tolko ako je teraz ale napriek tomu taký pelendrek nemá vobec chut po lekorici