Neuveriteľné, čo všetko sa pridáva do potravín, pozrite sa: lesk.cas.sk/clanok/100271/sokujuce-toto-jeme-chroba...
Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Ved len taky med - vraj je to "vyvratok" vcely. Nuz , keby si autor dal trosku namahy a overil si v hociktorej prirucke pre vcelara ako med vznika - taku "mudrost " by neuverejnil . Vcela nasaje nektar do medoveho vacku. Medovy vacok je od zaludka oddeleny chlopnou , tak je zarucene , ze sa nektar nedostane do zaludka a nebude natraveny .Vcela odovzda v uli nektar dalsej vcele , ta dalsej ...atd .Takto je nektar niekolkokrat zhltnuty a vyvrhnuty/ ale nie zo zaludka/ a kazda vcela prida enzymy a aminokyseliny zo svojich zliaz , zaroven sa vsak nektar zahustuje a potom ho vcela ulozi do "komorky" kde sa dalej odparovanim vody zahustuje .
Je teda med "zvratok"? A mozno keby sme sli bod za bodom , zistili by sme , ze fakty si autor prisposobil podla svoíjich potrieb ...aby nas sokoval? znechutil?
@julica si trafila klinec po hlavicke, aj tie farebne recepty ani neotvaram a ked otvorim nejaky kolacik, co sa tvari ze mnam a vidim v surovinach cera, palmarin a pod. uz dalej ani necitam a zabudla si na tak oblubene spekacky a parocky pre deticky, ktore ich taaaak maju radi
Je to prirodzený kolobeh potravy v prírode a je lepšie ak sa živá príroda zmení na hnoj aby sa nezaťažovala chémiou ktorá sa nevstrebe ani za 100 rokov.