Neuveriteľné, čo všetko sa pridáva do potravín, pozrite sa: lesk.cas.sk/clanok/100271/sokujuce-toto-jeme-chroba...
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 121 najnovší komentár dnes 22:12
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 121 najnovší komentár dnes 22:12
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 734 najnovší komentár 3. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 218 najnovší komentár 3. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 121 najnovší komentár dnes 22:12
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Kalerábové rezne s uhorkovým šalátom VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
Ved len taky med - vraj je to "vyvratok" vcely. Nuz , keby si autor dal trosku namahy a overil si v hociktorej prirucke pre vcelara ako med vznika - taku "mudrost " by neuverejnil . Vcela nasaje nektar do medoveho vacku. Medovy vacok je od zaludka oddeleny chlopnou , tak je zarucene , ze sa nektar nedostane do zaludka a nebude natraveny .Vcela odovzda v uli nektar dalsej vcele , ta dalsej ...atd .Takto je nektar niekolkokrat zhltnuty a vyvrhnuty/ ale nie zo zaludka/ a kazda vcela prida enzymy a aminokyseliny zo svojich zliaz , zaroven sa vsak nektar zahustuje a potom ho vcela ulozi do "komorky" kde sa dalej odparovanim vody zahustuje .
Je teda med "zvratok"? A mozno keby sme sli bod za bodom , zistili by sme , ze fakty si autor prisposobil podla svoíjich potrieb ...aby nas sokoval? znechutil?
@julica si trafila klinec po hlavicke, aj tie farebne recepty ani neotvaram a ked otvorim nejaky kolacik, co sa tvari ze mnam a vidim v surovinach cera, palmarin a pod. uz dalej ani necitam a zabudla si na tak oblubene spekacky a parocky pre deticky, ktore ich taaaak maju radi
Je to prirodzený kolobeh potravy v prírode a je lepšie ak sa živá príroda zmení na hnoj aby sa nezaťažovala chémiou ktorá sa nevstrebe ani za 100 rokov.