Neuveriteľné, čo všetko sa pridáva do potravín, pozrite sa: lesk.cas.sk/clanok/100271/sokujuce-toto-jeme-chroba...
Diskusie
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 671 najnovší komentár včera 20:53
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 671 najnovší komentár včera 20:53
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár 29. júla 2025
- Petra5: Dusenie mäsa 7 najnovší komentár 17. júla 2025
- Lopka1313: Pľúcka z ovce 12 najnovší komentár 15. júla 2025
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 173 najnovší komentár včera 20:53
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny VIDEO
-
13 slaných aj sladkých receptov: A zase tá cuketa! Nebojte sa bohatej úrody, toto sa z nej na Vareche varilo a pieklo minulú sezónu
-
Ako od Balatonu: Tradičné, zemiakové, bez kysnutia aj podľa Juraja Baču. 10 receptov na tie najlepšie langoše
-
Jednoduché pečenie: Žiadne miesenie, šľahanie ani vaľkanie cesta. 10 receptov na mrveničkové koláče s ovocím
-
Rýchle varenie: 13x špagety s letnou zeleninou. Spravte k nim omáčku z cukiet, paradajok či baklažánu, nikto nebude protestovať
-
Keď ju nestíhate jesť: Bohatá úroda cukiet? Toto sú spôsoby, ako ich spracovať, aby vydržali dni, týždne aj mesiace
-
Malý manuál pečenia: Ako pripraviť dokonalé piškótové cesto. Tieto rady vás zachránia pred debaklom
-
Letný obed: 12x zeleninový prívarok s klobáskou, vajíčkom či fašírkou. Takto určite zasýti každého
Ved len taky med - vraj je to "vyvratok" vcely. Nuz , keby si autor dal trosku namahy a overil si v hociktorej prirucke pre vcelara ako med vznika - taku "mudrost " by neuverejnil . Vcela nasaje nektar do medoveho vacku. Medovy vacok je od zaludka oddeleny chlopnou , tak je zarucene , ze sa nektar nedostane do zaludka a nebude natraveny .Vcela odovzda v uli nektar dalsej vcele , ta dalsej ...atd .Takto je nektar niekolkokrat zhltnuty a vyvrhnuty/ ale nie zo zaludka/ a kazda vcela prida enzymy a aminokyseliny zo svojich zliaz , zaroven sa vsak nektar zahustuje a potom ho vcela ulozi do "komorky" kde sa dalej odparovanim vody zahustuje .
Je teda med "zvratok"? A mozno keby sme sli bod za bodom , zistili by sme , ze fakty si autor prisposobil podla svoíjich potrieb ...aby nas sokoval? znechutil?
@julica si trafila klinec po hlavicke, aj tie farebne recepty ani neotvaram a ked otvorim nejaky kolacik, co sa tvari ze mnam a vidim v surovinach cera, palmarin a pod. uz dalej ani necitam a zabudla si na tak oblubene spekacky a parocky pre deticky, ktore ich taaaak maju radi
Je to prirodzený kolobeh potravy v prírode a je lepšie ak sa živá príroda zmení na hnoj aby sa nezaťažovala chémiou ktorá sa nevstrebe ani za 100 rokov.