Neuveriteľné, čo všetko sa pridáva do potravín, pozrite sa: lesk.cas.sk/clanok/100271/sokujuce-toto-jeme-chroba...
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 66 najnovší komentár dnes 10:52
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 66 najnovší komentár dnes 10:52
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 312 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 66 najnovší komentár dnes 10:52
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jahodová bublanina s mascarpone +fotopostup
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej +video
-
Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
-
Malý ražný chlebík
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím +video
-
Nepečená torta s mandarínkami
-
Nepečená maková žemľovka +fotopostup
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Zákusky, torty aj sušienky: 11 receptov na stracciatella dezerty s kúskami čokolády
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
Ved len taky med - vraj je to "vyvratok" vcely. Nuz , keby si autor dal trosku namahy a overil si v hociktorej prirucke pre vcelara ako med vznika - taku "mudrost " by neuverejnil . Vcela nasaje nektar do medoveho vacku. Medovy vacok je od zaludka oddeleny chlopnou , tak je zarucene , ze sa nektar nedostane do zaludka a nebude natraveny .Vcela odovzda v uli nektar dalsej vcele , ta dalsej ...atd .Takto je nektar niekolkokrat zhltnuty a vyvrhnuty/ ale nie zo zaludka/ a kazda vcela prida enzymy a aminokyseliny zo svojich zliaz , zaroven sa vsak nektar zahustuje a potom ho vcela ulozi do "komorky" kde sa dalej odparovanim vody zahustuje .
Je teda med "zvratok"? A mozno keby sme sli bod za bodom , zistili by sme , ze fakty si autor prisposobil podla svoíjich potrieb ...aby nas sokoval? znechutil?
@julica si trafila klinec po hlavicke, aj tie farebne recepty ani neotvaram a ked otvorim nejaky kolacik, co sa tvari ze mnam a vidim v surovinach cera, palmarin a pod. uz dalej ani necitam a zabudla si na tak oblubene spekacky a parocky pre deticky, ktore ich taaaak maju radi
Je to prirodzený kolobeh potravy v prírode a je lepšie ak sa živá príroda zmení na hnoj aby sa nezaťažovala chémiou ktorá sa nevstrebe ani za 100 rokov.