Rôzne

Tlačenková pašteta

elba - bez fotkyelba, 11. októbra 2015

poprosím o radu kto ma skúsenosť čo robiť v prípade,že sa tlačenka rozhodne štrajkovať a nestuhne ani s 2 baleniami želatíny ako moja .riešim to tak že som prichutila pôvodnú zmes o praženú slaninku a dala do pohárov sterilizovať a uvidím čo s toho bude ak máte podobné skúsenosti poprosím o radu .ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

mesiar50
Ahoj. Ťažko takto poradiť, keď neviem, že z čoho si tlačenku robila resp. z akých surovín. Chybu si mohla odstrániť s takým spôsobom, že zmes tlačenky znovu ohreješ a pridáš ešte nejakú želírovaciu látku.(nedám dopustiť na plátkovú želatinu). Obariť ju v 75 C vody tak 30 minút a potom ju vložiť do ladovej vody schladiť. Keď ti konce tlačenky začnú tuhnúť tak je to ok. Potom dáme tlačenku do chladnicky najlepšie na 24 hod.
No je to téma na dlhšie písanie...
Pekný deň želám
elba
ahoj, tlačenku som robila z klasických surovín t,j.brav.plece,kolienka ,srdcia,jazyky.pečeň a kože.týmto spôsobom ju robíme už roky bez problémov a tú plátkovú želatinu sme tam dali tiež a nič jednoducho si povedala že sa nesadne a hotovo ale ja teraz riešim dilemu aká bude z toho paštéta .
mesiar50
@elba
Pravdepodobne ste mäso podliali s väčším
množstvom vody a tým pádom bol vývar oslabený o želatinu,ale to som nenapísal asi nič nové.Paštéta bude pravdepodobne takej istej konzistencie ako bola predošlá tlačenka.Celkom ti nerozumiem,nepísala si že,by si ju rozmixovala(rozsekala) na pastu.
elba
rozmixovala a pridala opraženú cibulku na údenej slaninke
mesiar50
@elba
Teraz ti už začínam rozumieť.Dobre si robila, že si to
mäso rozmixovala,paštéta bude určite chutná.Teraz už, len sterilizovať.Niekto prevádza sterilizáciu mäsových výrobkov aj na 2x.Prvý krát 2 h. a na druhý deň ešte pre istotu 1h.Maj sa pekne.
evanaaa
Ja som robila tlačenku síce len raz, bez väčších skúseností, ale bola dobrá, chutila a to bolo hlavné, no žiadnu želatínu som nedávala, len rozomletú kožu, a vodu ( trochu) v ktorej sa to varilo. A bola pevná.......
jozka2
Mohlo sa stat,ze si malo varila a nevyvaril sa glej,resp.ako napisal mesiar50 si pridala viac vody,inac sa musi sama bez zelatiny zahustit.
Stalo sa mi.ze som raz neodhadla vodu,bolo jej viac a mi huspenina netuhla,ale to som zistila hned ako som zacala oberat maso od kosti tak som este varila dlhsie a potom to bolo OK.Ani ja nikdy zelatinu nepouzivam a je fajn.