poprosím o radu kto ma skúsenosť čo robiť v prípade,že sa tlačenka rozhodne štrajkovať a nestuhne ani s 2 baleniami želatíny ako moja .riešim to tak že som prichutila pôvodnú zmes o praženú slaninku a dala do pohárov sterilizovať a uvidím čo s toho bude ak máte podobné skúsenosti poprosím o radu .ďakujem
@zareaguj
No je to téma na dlhšie písanie...
Pekný deň želám
Pravdepodobne ste mäso podliali s väčším
množstvom vody a tým pádom bol vývar oslabený o želatinu,ale to som nenapísal asi nič nové.Paštéta bude pravdepodobne takej istej konzistencie ako bola predošlá tlačenka.Celkom ti nerozumiem,nepísala si že,by si ju rozmixovala(rozsekala) na pastu.
Teraz ti už začínam rozumieť.Dobre si robila, že si to
mäso rozmixovala,paštéta bude určite chutná.Teraz už, len sterilizovať.Niekto prevádza sterilizáciu mäsových výrobkov aj na 2x.Prvý krát 2 h. a na druhý deň ešte pre istotu 1h.Maj sa pekne.
Stalo sa mi.ze som raz neodhadla vodu,bolo jej viac a mi huspenina netuhla,ale to som zistila hned ako som zacala oberat maso od kosti tak som este varila dlhsie a potom to bolo OK.Ani ja nikdy zelatinu nepouzivam a je fajn.