Kuchyňa a vybavenie

Teplovzdušný ohrev

allenkaj - bez fotkyallenkaj, 15. apríla 2018

Ahojte
Na kombinovanej rúre Electrolux mi ventilátor prestal fúkať horúci vzduch. V náhradných dieloch viem nájsť špirálu na horný a dolný ohrev, ale to asi s ventilátorom nemá nič spoločné. Opraví to šikovný chlap, alebo musím volať špecialistu ?
Ďakujem za radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

strucik
Ja som šikovný chlap. Viem šikovne zjesť krémeš upečený v rúre na teplovzdušnom ohreve.
haji
@Allenkaj
Pokud máš spotřebič v záruční lhůtě, volaj technika z určeného servisu /viz návod ke spotřebiči/. V případě opakování stejné vady to může být důležité pro případnou reklamaci spotřebiče. Chceš-li si ověřit, upřesnit co máš dělat, zajdi do nejbližšího servisu elektrospotřebičů a nechcej si od Mistra postup vysvětlit. Učený z nebe nespadl.
1x motyka
rulik
nie som si istý, či vzduch prechádzajúci ventilátorom je ohrievaný nejakou špirálou alebo len víri vzduch ohriaty spodným alebo horným ohrevom, odborník poradí
viera1
@Allenkaj

Ventilátor len fúka to,čo vyprodukuje kruhové zadné teleso,ktoré generuje teplo.Takže ak sa ventilátor točí,chyba nie je v ňom,ale v zadnom vyhrievacom telese .Je možné,že odišiel termostat.Asi to chce odborníka,ja by som sa do toho nepúšťala a ak je tam elektronika,tak už vôbec nie.Skús ju úplne vypnúť z elektriny a zapnúť,či sa nezresetuje.
nolina22
Mala som ten istý problém na mojej trúbe - tiež elektrolux, spodný a horný ohrev šiel, teplovzdušné pečenie nie. Bolo treba vymeniť kruhové ohrievacie teleso (opísala som z faktúry :)), celé ma to s opravou vyšlo na 70 eur a rúra funguje. Pekný deň