Varenie

Tekvice

becky - fotkabecky, 30. septembra 2013

Ahojte,

priznám sa, ešte nikdy som nevarila tekvicu, ale nedávno som bola
vo vegánskej reštaurácii a úplne som sa do nej zamilovala!

Viete mi poradiť ako je najlepšie pripraviť tekvicu? Musí sa vždy dať
piecť do rúry? Ako ju porciovať? Dáva sa do polievky surová? Ako
dlho vydrží v chladničke? Aký je rozdiel medzi tekvicou Hokkaido a
Butternut? S čím sa najlepšie podáva?

Ďakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
tekvica sa da varit ,piest, grilovat...
nastruhana sa dobre skladuje v mraznicke
na tekvice je jednoducho milion a este par receptov :-)
anka246
možno viete, ale ten kto nie, že : keď je šupka na tekvici tvrdá, treba ju zabaliť na 24 hod. do mokrej utierky, tak zmäkne..
becky
konzumuje sa aj šupka? Či ju olúpem po tom ako tekvicu napríklad upečiem?
julica
Ach jaj, ved googli :) z hokkaido sa da jest aj supka, zmakne rychlo, jalepsi na svete je gulas z hokkaida, ktory pridala zuzananoskova, je tu na vareche. Odkedy som ho uvarila prvykrat, kazda hokkaido skoncila rovnako (a to ja nezvyknem opakovane varit to iste). je fakt super so psenicou, kuskusom, chlebikom, ryzou...
2010
@becky mas uplne pravdu podla mna neexistuje ani jeden slovensky recept na tekvicu =jesennu zltu ( nie na letnu zelenu ).Aspon ja nepoznam ani jeden a nikdy sa u nas doma nepouzivala akurat tak pre prasce a na strasiakov a pritom sa cez leto stale varil tekvicovy privarok.
2010
Doma byvalo zemiakove pyre aspon raz za tyzden, teraz raz za cas ?, tekvicove to uplne nahradilo
( zemiaky 100g- 17 g karbohydratov, tekvica 100g- 6g)



becky
Ďakujem za rady aj za odporúčania pozrieť sa na google. Ak by som sa chcela pozrieť na google, tak by som to tak spravila.

@marianne ten recept znie úplne božsky, len škoda, že pri ňom nie je fotka! Keď si ho ty pripravovala nespravila si aj fotku?

@2010 tekvicové pyré tiež vyzerá úžasne! V zahraničí sa také niečo podáve úplne bežne.

@julica pozrela som na ten guláš a je pekne spracovaný! Vyzerá, že mám čo vyskúšať.
slawi
Ja milujem takto pripravenu tekvicu : pokrajanu na kocky ju dam varit s pokrajanou cibulou a cesnakom a trochou bieleho vina. Ked sa voda vyvre a tekvica je makka tak ju ponornym mixerom rozmixujem. Pridam crem fresh, sol, c.korenie, bazalku a rozmiesam.Ak mam vyvar tak pouzijem ten namiesto vody.
Zmiesam s cestovinou a hotovo. Milujem takto upravenu tekvicu.
2010
Zmiesaj s divou ryzou, mladym spenatom , cervenou cibulou, kapijou a balsamiko dressingom a mas super salat .