Ahojte,
priznám sa, ešte nikdy som nevarila tekvicu, ale nedávno som bola
vo vegánskej reštaurácii a úplne som sa do nej zamilovala!
Viete mi poradiť ako je najlepšie pripraviť tekvicu? Musí sa vždy dať
piecť do rúry? Ako ju porciovať? Dáva sa do polievky surová? Ako
dlho vydrží v chladničke? Aký je rozdiel medzi tekvicou Hokkaido a
Butternut? S čím sa najlepšie podáva?
Ďakujem!
nastruhana sa dobre skladuje v mraznicke
na tekvice je jednoducho milion a este par receptov :-)
varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/tekvica/...
domacnost.sme.sk/c/6951062/tekvica-uz-davno-nie-je-fuj.h...
( zemiaky 100g- 17 g karbohydratov, tekvica 100g- 6g)
@marianne ten recept znie úplne božsky, len škoda, že pri ňom nie je fotka! Keď si ho ty pripravovala nespravila si aj fotku?
@2010 tekvicové pyré tiež vyzerá úžasne! V zahraničí sa také niečo podáve úplne bežne.
@julica pozrela som na ten guláš a je pekne spracovaný! Vyzerá, že mám čo vyskúšať.
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicova-prazenica-fotorecept/...
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-kocky-s-tekvicou/21743-...
varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-kridielka-s-hokaido/1...
Zmiesam s cestovinou a hotovo. Milujem takto upravenu tekvicu.