Obchody a ceny

Syr Philadelphia

celeblith - fotkaceleblith, 24. mája 2011

Pri niektorom z XY receptov na cheesecake sa riesilo, ze kde by sa dal na SR zohnat syr Philadelphia, aby sa nemusel nahradzat nasim tvarohom, lucinou, atd.
Mozno pre niektorych dobra sprava videla som ho v Bille (Pezinok).
Ak si dobre pamatam mali cisty aj ochuteny, cena 1,60€ za 125g.
Dufam, ze to nikto nebude chapat ako reklamu, len ako informaciu...

@zareaguj


Diskusia k téme

wevewe
super, ocenujem. idem pozriet do nasej Billy ;-)
andys
Syr Philadelphia :) To mi pripomína dobu, keď som hľadala recept na cheesecake. Na internete ich bolo dosť, ale ja som pod textom "mäkký syr" rozumela niečo ako karička či lunex;) Predstava, že toto mám dať do sladkého koláča mi bola dosť proti srsti, kombinovala som, hľadala som a výsledok - americký cheesecake zo slovenských (či skôr českých) surovín je naozaj chuťovo veľmi podobný originálu - treba skúsiť - najmä ak nemáte možnosť zohnať originálnu Philadelphiu:  varecha.pravda.sk/recepty/cheesecake-fotorecept/17127-rec...
Kombinovala som to tak, aby moc neprerážala chuť tvarohu, to je pri cheesecake veľmi dôležité.
celeblith
@andys ja som akoze original new york cheesecake este nejedla, takze neviem, ale podla receptov tam ide cca 1kg toho syru. kedze u nas by som pri takom kolaci asi skrachovala, tak som robila podobnu kombinaciu ako ty :) len som dala aj kyslu smotanu do plnky a miesto Zlateho klasu, hladku muku :)
cupcake
Len tak pre zaujimavost. Preco potrebujes prave Philadephiu syr. Pravdu povediac, ja zijem v USA, a nemam inu sancu, len pouzivat tento syr, ktory je slany,takze len pekne pouzi nas obycajny tvaroh, byval v kocke zabaleny ako maslo. Prosim ta, chutovo je to 1oo % lepsie. Co by som za to dala, keby som ho dostala tuna a nie tu slanu nahrazku.. Ta je dobra na pomazanky ale plnky su, pravdu povediac chutovo odlisne, jedine ak tak popridavas vanilku, maslo, smotanu,prebyjes tu slanu chut.
nadia56
cupcake,
my sme pri poslednej navsteve usa kupili tvaroh v whole foods  www.wholefoodsmarket.com

tu, v kanade, je bezne dostat v costco,
mozno sa ti ho podari niekde kupit a potom si pochutis na nom,
pekny den :-)
evanaaa
Miesto toho syra sa môže použiť aj Levická ricotta, aj keď kilo by bol aj tu drahší špás, ale nei až tak, alebo potom polkilový jemný syr z Lídla v tégliku - vedierku. Philadelphiu som aj ja spomínala, že ju dostať v Bille, ale nie len ako týždňovú akciu, bude pravdepodobne tam stále.
cupcake
Tiez tu mame costco/USA?, ale este som ho tu nevidela. Kamaratka zijuca v Canade mi hovorila davno, ze tam je dostat nas tvaroh, ale tuna som ho nevidela. Teda ak hovorime o tvarahu na New York cheescake, tam ide urcite Philadelphia. Lenze ja nemozem prist na chut tomu slanemu. Teraz ma napada, ze doma byval dietny tvaroh, ten by bol presne ako stvoreny na to. Taky obycajny tvaroh tu predavaju ako farmarsky syr.


kuchticka
@cupcace , mne tu tiez chyba pravy tvaroh - ci makky na pecenie, alebo tvrdy na struhanie. V Costco nakupujem kazdy piatok, ale tvaroh som tam este nevidela. Philadelphia pouzivam na zvlastny kolac, ktory som si uz prisposobila aby bol dobry, ale taku plnku do moravskych kolacikov z neho nespravim.
babinka
tak ja uz philadelphiu pouzivam na tvarohove kremy a davam hodne cukru, ale nie je to tvaroh :( @nadia56 pod akym naz vom si nasla tvaroh vo whole food? z toho linku som akurat ovci syr uvidela.
nadia56
babinka,
uz si nepamatam pod akym nazvom bol tvaroh, ale ideme do usa za dva tyzdne na dovolenku, tak ked vydrzis, pozriem sa a odpisem ti,
pekny den zelam :-)
babinka
@nadia56 , dakujem ti, budem naozaj rada, lebo tak sa snazim a stale to nie je ono :(. Prajem prijemnu dovolenku!!
yana
Baby kanadske, nase Costco ma len ten slany, riedky 2kg tvaroh. Ak sa mi nechce robit honestkin, tak kupim u rusov. Ti to vozia z Ontaria, len je nekrestansky drahy ( kilo 16-17 dolarov)
budim
@babinka tak mali by ste to hladat pod tymto nazvom: Quark (cheese)

 en.wikipedia.org/wiki/Quark_%28cheese%29...


tu vo Francuzsku to volaju "fromage blanc", ale vobec to nie je tvaroh, skusila som spravit i z kupeneho mlieka, ale budem musiet asi zajst za farmarmi, lebo to tvaroh nebol, co uz ked i plnotucne mlieko nie je plnotucne, takze do toho ich musim dat neuveritelne vela skrobu a zltkov, aby drzal tvar

inak skuste este organic food foodstore a skuste si spravit z kozieho organickeho mlieka, chut bude trosku ina, ale trosku cerstvej vanilky to prekryje, tam som tusim videla i tvaroh, ked som trosku zila v NY, len sa treba opytat na ten quark
cajca
Neviem, ci to čo si robim ja doma sama ma taku chuť ako ten syr Philadephia, ale je to v podstate lacna, zdrava a nenarocna "natierka". Robim ju z domaceho , čerstvého jogurtu tak, že jogurt vyklopim do redšej bavlnenej utierky (môže byť aj detská bavlnená plienka) zavesím nad misku, do ktorej odkvapkáva tekutina z jogurtu, pokiaľ nemá dostatočne pevnú konzistenciu. Takto získanú "nátierku" ešte premixujem ručným mixerom do jemného krému, ktorý používam jednak na slano ako základ pre rôzne nátierky alebo na sladko miesto tvarohu, mascarpone, či ricoty. Vytečená tekutina z jogurtu sa da použit na peočenie miesto mlieka alebo do kysnutého cesta na chlieb.....
amelie
@budim , ak žiješ vo francúzsku, použi namiesto fromage blanc faisselle a nechaj ju poriadne odkvapkať:-))) ja používam philadelphiu aj do koláčov, v sk ju dostať takmer všade, hoci neviem prečo, nie vždy:-( , ak ju nemám , poslúži aj lučina alebo iný syr typu žervé.