Rôzne

Srdcová forma na pečenie

llucik - fotkallucik, 19. septembra 2011

ahojte varecháči ! idem piect :)...torta ma ma mat podla poziadaviek tvar srdca, mam doma formu, ktora ma rozmery - najsirsia cast (od okraja obluka k druhemu) ma 35 cm, a vyska (tam kde sa hroty spaju hore a dole ) ma 24 cm, takze celkom velka, .chcela bysom sa spytat zkolkych vajec by som jumala piect , aby bola dost vysoka ? naraz z nejakych 7-mych ? alebo na 2x po 5-tich ? poradte mi, aby bola peknucka velka, vysoka :) dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

hortenzia51
najprv vyskúšaj z 5 vajec a podľa toho akú chceš vysokú tolko kúsov upečieš... je to lepšie lebo hrubú by si musela prekrojiť a potom plniť..
llucik
no ved ale ja ju praveze chcem rozkrajovat a plnit, rozkrojit minimalne 2x a by som mala tri platy, ...ak bude este vacisa aj viackrat
akeber
Ja si nerada rozkrojujem pri pečení torty... platy , vždy upečiem osve potom ich mám rovnaké aj rýchlejšie sa upečú . Aj keď je to pracnejšia robota. Ja by som na tvojom mieste upiekla zo 7 vajec keď chceš vysokú a chceš prekrajovať. Ale ver mi z vlastnej skúsenosti je lepšie piecť z menej vajíčok. Držím ti palce a dúfam že ju uvidíme na vareche :))))
llucik
viem ze je to tak lepsie aj krajsie, alepresne preto ze je to pracnejsie to nechcem, pretoze to zakzdym treba umyvat metlicky, nadobky, cakt na formu kym trochu vychladne, minule som to tak robila, a nechce sa mi dako znova dotoho :) som leniva :) a pootm navrch ju potahujem este marcipanom a hram sa s vyzdobou, takze to strasne dlho cele potom trva...no takze uvidim este , aj ja som rozmyslala nad 7-mymi, joj takato dilema :)
gabikaaderia
Ja práveže radšej pečiem vyššie a prekrajujem. Výborná pomôcka je pílka na korpusy..pláty sú rovnomerné a nastavíš si hrúbku akú chceš...K počtu vajíčok...ak pečieš klasickú piškótu tak budeš isto potrebovať aspoň 7 vajec..ak nadstavovanú s vodou postačí 5...
ancicka
Ked si lenivá,daj si tortu upiecť a máš po problémoch!
llucik
mila moja anicka, ani z daleka niesom leniva, milujem piect, a prave u mna si kamratka objednala upiect tortu, takze to robim velmi rada, ale naco si komplikovat zivot, s umyvanim a cakanim, ked to mozem urobit raz a prekrojit, kazdy ma svoj system, ak sa ti moj nepaci, tak nekomentuj nic, chcela som len vediet z kolkych vakec to mam robit, vam dievcence dakujem, urobim to predsa z tych 7-mych :)
marta5
Máš pravdu,si šikovná a každému dobre padne ked sa môže s niekym poradiť.
ancicka
Prapáč,ked som sa ta dotkla,ale ja som citovala len Tvoje slová!
llucik
dakujem, :) normalne aby sa clovek bal spytat sa :!) ja sa doma nemam s kym poradit, mamina nepecie...a ja to robim len par mesiacov, a srdce som este nerobila, tak to nechcem pokaazit :)
hortenzia51
@llucik nechcem sa miešať do vášich komentárov ani uražať tu niekoho--prečítaj si čo si napísala..
@ancicka ,,len reagovala na tvoj komentár...
stoj si za svojimi slovami...