Varenie

Slané vyprážané pečivko

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 16. decembra 2010

Niekedy veľmi dávno, takéto pečivko robila moja teta a bolo fantastické. Bohužiaľ teta už nežije a ja sa k receptu neviem dostať:( "Nádobíčko" pozostáva z kovovej paličky, na kttorú sa prišrubuje násadka so vzorom, to sa namočí do cestíčka a dáva sa do horúceho oleja. Pomôžete, prosím? Ďakujem:)

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
poznám to aj ja. Doma sme to voľakedy robili, ale recept nemám :(
ailuj82
@gitka2 - asi na povale po starých rodičoch :). Ja som pozerala aj na nete ale nenašla som obchod kde by to mali.
lkubicova
Tie formičky sa vyrábali po závodoch, kde bola antikora /plech, ktorý nehrdzavie/ U nás v bývalej robote to mal každý... recept je jednoduchý hustejšie palacinkové cesto. Namočiť ,rozpáliť formičku do oleja ,potom do cesta a zase do oleja a je to. Bud na slako alebo aj na slano
evanaaa
Tú vaflovú " pečiatku " som kedysi normálne kúpila, ale som ju niekde zapotrošila, je to dávno, nevedela som, ako s a sňou správne narába, ani recept ( tuším palacinkové cesto? ) ale už viem, našla som to tu.Ano, ako píše aj Lkubicova.
jeka
ja som to niekedy vypražala v omege alebo v cere
babanka
Je pravdou,že formičky sa vyrábali po závodoch.Mne to robil dobrý známy v Chirane v Piešťanoch-taký kvet o priemere asi 12 cm.Ale formičku som požičala bývalej kolegyne a doposiaľjej neni - dostala "nohy" ! A robí sa to z palacinkového hustejšieho cesta na slano alebo na sladko.Namáča sa do oleja potom do cesta,ale len do polovičky výšky formičky a do horúceho oleja. Po upečení samo odpadne.