Rôzne

Skladování vánočního cukroví

moravanka - bez fotkymoravanka, 5. decembra 2011

milé kolegyně, děkuji za rady k medvědím tlapkám, teď budu péct. Plus další rodinné oblíbené druhy , na ty recepty mám od druhé babičky, ještě tak mít její trpělivost. Například pusinky musím šlehat ručně v horké lázni pod jejím přísným dohledem.
Moc bych ocenila, kdybyste mně pomohly se zkušenostmi se skladováním cukroví, aby vydrželo co nejlepší, co nejdéle.
Pěkného Mikuláše a krásné adventní dny.

@zareaguj


Diskusia k téme

smajliqa
ahoj, super ze si zalozila takuto temicku,,,
ja mam zase inu otazku,,, co kedy piect,???
medovnicky su hotove, a skovane v krabici, aby boli makkunke... uz ich staci iba ozdobit,,,,.
ale co mozem piect takto vopred??
linecke drobne pecivko,,,, alebo vianocu stolu uz mozem, nie,? aj tie medvedie tlapky? a co kokosky, vanilkove rohlicky, a takto podobne veci,,,?? mile varechacky dakujem za rady,,, :)
trencanka
Na kazdy druh peciva mam krabičku, plastovu s dobre uzatváratelným vrchnakom. Skladujem v chladnej spajze. Do chladničky ukladam len plnene pecivo. Plnim tesne pred Vianocami. K vanilkovym rozkom do krabice pridavam aj pouzite vanilkove lusky, krasne to prevonia. Medovnicky uz oddychuju v krabici, par dni pred Vianocami k nim dam krajec cerstveho chleba, medovnicky este zmaknu. Treba dat pozor, aby chlieb nesplesnivel, treba ho menit. Kedysi dom davala pecivo do papierovych krabic, na balkon, lenze tam moc kolise teplota a to kolacom nesvedci.
trencanka
Smajliga, linecke, vanilkove rozky, tlapky a ine suche pecivo peciem 2 tyzdne pred Vianocami. Stolu budem tiez piect buduci vikend, nech odlezi. Medovnicky 3 tyzdne pred Vianocami. Nepecene rukrovinky, plnky tak 2 dni pred vianocami.
celeblith
Podla rad v casopisoch o vianocnom peceni a tiez aj podla skusenych varechacok budem postupovat tak, ze vsetko suche pecivo (vanilkove rozky, linecke atd) si napeciem popredu, uskladnim bud v plechovych dozach alebo v plastovych a niekde kde je chladno a plnkove kolaciky az na poslednu chvilu spolu s nepecenymi. Napr. kosicky si tiez pripravim dopredu a plnit budem az potom. Tieto suche kolaciky potrebuju obcas aj premrznut aby boli chutnejsie.
evanaaa
Plastové dózy myslíte tie, ktoré sa bežne predávajú na uskladnenie, uchovanie potravín do mrazničky, na použitie do mikrovlniek, apod.? V Lídli mali pekné plechovky, len sa mi zdali drahé a teraz aj ľutujem, ak budú, tuším si kúpim.
marianne69
Ja mam cely vrch kuch.linky nalozeny plechovymi krabicami od cookies,ktore zbieram uz roky.A tam toho vlezie pozehnane a vydrzi veeelmi dlho.Davam tam vsetko suche pecivko.Aj to pekne vyzera,aj je to prakticke.
marianne69
@smajliga :-)))mizne,mizne:-)))) Ja som v pohode,zjem kolacik a mam dost,ale mam nesmierne maskrtneho muza,peciem z dvoch davok,lebo ked ho nacapam na hruskach, ma taky vyraz kocura v cizmach na tvari,vies ?zo sreka...a plne lica a moja dcera detto.Riesim to tak,ze im napeciem nejaku dobru bublaninu alebo sladke jedlo.Vtedy daju pokoj.A mam maly bytik,no nemam to kde schovat:-)))
eva53
ja skladujem vianočné pečivo v plechových dózach a mám odložených pár 5-litrových sklenených fliaš od zaváraných uhoriek so šrubovacím uzáverom. Len tie fľaše majú nevýhodu,je v nich veľmi vidno predvianočný úbytok obsahu.Slané lístkové pečivo pečiem tesne pred vianocami,najlepšie je čerstvé.
evanaaa
@Eva53 , ľahká pomoc, obal tie fľaše nejakou samolepiacou fóliou, alobalom, alebo nejakým materiálom, ktorý pekne ukáže, ale zakryje to, čo je v pohári.
moravanka
Díky moc, ty pětlitrovky jsou bezvadný nápad, sklo je mně na delší skladování sympatičtější než plech a v těch by se dalo dát i do sklepa, navíc cukroví bych mohla "kontrolovat" beze svědků.
Mimochodem není lepší cukroví než to, co jsme opatrně tou nejmenší škvirkou vytahovali z krabice převázané klasicky a pro bezpečnost ještě cikcak s bezpečně zauzlíkovaným provázkem .
babinka
ja mam planovaci kalendar na pecenie takyto (z internetu vycitane):
24.11 (aj skor) - medovniky
1.12. - striekane pecivo a susienky
7.12. - snehove pecivo
15.12. - vanilkove i orechove rozky
20.12. - zaviny, rolady, piskoty + nepecene cukrovinky
a skladovanie v chlade, vlhkost zvycajne prospieva, ak nie je prilis velka
tinca
aj mne sa osvedčili plechové dózy