Rôzne

Sadila som rakytník teda párik :-)

janazjarku - fotkajanazjarku, 11. apríla 2011

Vlani sme tu mali diskusiu na támu rakytník rašetliakový no vlani som sa neskoro spamätala .. Tak tento rok som sa usilovala a párik dorazil v piatok zásielkovou službou www.rastlinky.sk odporúčam, lebo okrem toho som si objednala aj muškáty a všetko dorazilo čerstvé nepoškodené a tak sú kríčky už na Ružinej , lebo na výsadbu potrebujete samca a samičku v pomere na jedného samca , štyri samičky :-) celkom ako v živote :-D

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
Gratulujem, ja som teraz v prenajatej záhrade (u bratranca) a pokúsim sa ho presvedčiť, že sa dá pestovať aj niečo iné ako jablone. Teraz bojujeme o bazu. Záhrada má asi 20 árov, takže miesta dosť, len ten rozum...
ailuj82
Mne doniesol rakytník švagor minulý rok. Zasadili sme ho za záhradu, ale vraj musí odtiaľ preč, lebo je to strašná burina a o pár rokov bude všade :). Ale deťom veľmi chutí...
Teraz švagor doniesol oskorušu - dorastie do výšky 25-30m. V našej 6 árovej záhradke to bude úžasné :) :)
janazjarku
alena45 tak držím palce pri prehováraní :-) ja som zdedila cca 1600 m2 dákych pozemkov v krásnom prostredí Novohrad až raz budem dôchodkyňa (snáď sa dožijem) tak tam budem pestovať rakytník po vzore českého astrológa Havelku, ktorý už založil rakytníkovú farmu, lebo lieky budú čoraz drahšie a tak sa budeme liečiť prírodou no nie ?
 www.natur-life.cz/index.php?option=com_content&view=a...
foska
Aj ja mam rakytnik, z nejakej vystavy. Jedneho samceka a jednu samicku (tu si neskor rozmnozim), nazvala som ich Janko a Marienka. Marienka nam minuly rok dala prve 4 plody :)
ernest
Práve dnes mi mal predajca doniest objednaný rakytník no po ceste ho ukecala nejaká pani a predal jej aj môj skoroma roztrhlo lebo mi to urobil po druhý krát,takže vrúcna vdaka za typ,idem objednávat
sovka62
Aj ja som sadila rakytník (teda presne ja som obstarala a manžel sadil). Drahé to bolo jak fras a keď sa pred dvomi týždňami vrátil z chalupy, oznámil mi, že nám rakytníky obhrýzla zver (tentoraz asi nie srnky ale zajace). Je to na šľak trafenie mať chalupu 5 minút od lesa, nech tam dáme čo tam dáme, vždy sa nájde nejaký živočích, ktorý si myslí, že je to tam pre neho. Máme perfektný plot (120 m) ale sused má plot ako noty na bubon, samá pauza. Asi budeme musieť spraviťďalších 120m plota z jeho strany.
alena45
Foska, si si istá, že máš rakytník ? 4 plody - to je divné, veď máva obrastené celé halúzky. My sme tak začínali so štyrmi čerešňami.
alena45
janazjarku, pozrela som zbežne na ten link, že džem, gel, sirup - to ešte nevideli Slováka- nebude dlho trvať a bude na svete rakytnica. Vymysli a patentuj, zarobíš viac ako ten astrológ !
sjuz
ten tvoj samček sa teda má....:)))!!!
mariaklara
Zajtra začína v NR výstava " GARDÉNIA ", určite tam bude veľa podobných rastliniek, medzi nimi i rakytník, kto to máte, " CO BY DUP ", treba tam ísť.
janazjarku
@mariaklara o dva týždne bude výstava kvetov aj v BB, ale vlani mali veľmi biedne rakytníky bála som sa, že neprežijú tak som si kúpila kustovnicu a tá sa má k svetu :-)