Prosim o radu ako sa pripravuje ryža v parnom hrnci. Može byt v sacku alebo sypana. Dakujem.
@zareagujDiskusie
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 2 najnovší komentár včera 20:08
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 319 najnovší komentár včera 22:47
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár včera 23:14
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár včera 23:14
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 319 najnovší komentár včera 22:47
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 2 najnovší komentár včera 20:08
- Ailuj82: čistenie sedačky 28 najnovší komentár 15. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 291 najnovší komentár včera 22:47
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 2 najnovší komentár včera 20:08
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár včera 23:14
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Syrom a jarnou cibuľkou plnené batôžky z cesta z chladničky +video
-
Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo +fotopostup
-
Kváskové pita chleby +video
-
Granadír s čerstvým šalátom v zálievke
-
Rýchly ovsený koláčik +fotopostup
-
Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou +video
-
Tvarohom plnená palacinka z rúry +fotopostup
-
Orechové rožky z mascarpone +fotopostup
-
Jogurtové placky +video
-
Lekvárové taštičky bez lepku +video
-
Vločkové muffiny s jablkami +fotopostup
-
Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo +fotopostup
-
Paradajková polievka so zeleninou a ovsenými vločkami
-
Výborné vyprážané agátové kvety
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Nezostaňte hladní: 12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť
-
Nechýba ani krémeš: 10 receptov na sviatočné zákusky s medom. Tieto naozaj stoja za hriech
nech sa ti dielo podari a pekny den:-)
trvalo to skoro dve hodiny a ryža stále nebola k jedeniu.
Hľadám návod na nete už asi 2 hodiny ale stále neviem ako nato.
Vite mi to niekto polopate vysvetliť?
Nemám špeciálny naparovací hrniec ale len obyčajný Borgoff nerezový hrniec a nad neho ten nerezový ako nadstavbu dierkovaný teda naparovací na to ide prikrývka. Do horného poschodia teda do naparováku dám ryžu, dole vodu asi do polovice. Ryža ostáva suchá až voda zovrie para prechádza ryžou. No ale prechádza asi 2 hodiny a nič. Kde robím chybu? Ďakujem pekne za radu.
podľa toho čo píšeš robíš zásadnú chybu, že do horného oddielu dáš ryžu a čakáč, že sa spraví skutočne iba na pare.... ale takto to nefunguje. Ryžu musíš dať do nádoby, zaliať vodou a položiť na dierovanú nadstavbu, vodu naleješ pod ňu, zakryješ a necháš pariť. Podľa množstva ryže trvá príprava 30-40 minút.
Aj parné hrnce majú nádobu na ryžu, prípadne nádobu na zachytávanie šťavy z mäsa, ja mám aj podstavec na knedle, buchty, nádobu na prípravu teriny a pod.
Ak máš iba jeden naparovací nádstavec potom by som dala najprv pariť ryžu a asi po 20-tich minútach by som pridala zeleninu, ak by sa zmestila a ak nie tak musíš pariť na 2x
Dal som dole veľký hrniec s vodou ako zdroj pary. Ne neho hrniec plech do neho vodu s ryžou a na to ten dierovaný so zeleninou a zemiakmi. Asi je problém ten hrniec kde je ryža je to len nadstavba k tej sade.
Skús sa pozrieť na www.berghoff.sk/?lid=1&mid=27...
je to tá misa kde je ten modrý platový kryt a pod ním je tá plechová misa do nej som dal ryžu s vodou a už sa paria asi 90 min ako minule a nič. Kde robím chybu?
princím parného hrnca je v tom, že má dierované nádoby naskladané na seba tak, že para prechádza všetkými poschodiami a ak použijeme pevnú nádobu musí byť menšia ako dierovaná nádoba aby sa para dostala aj hore nad nádobu s ryžou
mám taký dojem, že v tvojom prípade nádoba s ryžou presne zapadá do nádoby s vodou a tým ju vlastne uzatvára ako pokrievka, para neprechádza hore nad nádobu s ryžou... skús menšiu nádobu a polož ju do dierovanej nádoby.... inak ma už nič nenapadá :-)