Recept na linecké snehové kolieska

odetkaodetka 13. decembra 2009 o 16:08

Poprosím Vás, má niekto odskúšaný recept na linecké kolieska so snehom, ktoré sa spájajú lekvárom? Ak áno, prosím, napíšte mi ho.. ďakujem..

@zareaguj


2 odpovede:
  • používateľ nemá avatarstevim 14. decembra 2009 o 16:08

    Linecké snehové
    Cesto: 300 g hl. muky, 200 g Palmarinu, 100g pr. cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka, 1 vajíčko, strúhaná kôra z 1 citróna, Pena: 4 bielka, 360 g kryšt. cukru Na ozdobu: cca 50-70g čokolády, trochu cery alebo 1 PL oleja, jahodový džem (asi 230 g) rumová príchuť 1 PL
    Múku, pr. cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, strúhanú citrónovú kôru zmiešame, pridáme tuk a vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky, min. 30 minúť
    Schladene cesto vyberieme z chladničky , rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme pri 175 stupňoch asi 10 minúť, majú byt skoro biele. Necháme v plechu vychladnúť. Po vybratí posledného plechu stíšte teplotu na 90 stupňov .
    Dajte variť do kastrólika 240 g kr. cukru a zalejte to vodou, iba toľko vody, aby zakrylo cukor (asi 100-120 ml).
    Keď začne vrieť, znížte teplotu na sporáku , cukor sa ma vyvariť na hustý sirup.
    Kým sa vari cukor, tak vyšľaháme bielka so štipkou soli. Postupne pridáme zvyšný cukor ( 120 g) a šľaháme na lesklú, hustú penu.
    Uvarený sirup za stáleho šľahania bielkov pomaličky pridávame do vyšľahaných bielkov a ešte spolu cca 3-5 minúť šľaháme. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme penu na upečené linecké kolieska. Sušíme v rúre pri 90 stupňoch 15-20 minúť.
    Jahodový džem 230 g, 1 PL vody a 1 PL rumovej esencie som nahriať v mikrovlnke 1 min. a dobre vymiešať a nechať ochladiť, usušené venčeky pomocou cukrárenského vrecka naplníme dobre rozmiešaným džemom a pofŕkame roztopenou čokoládou.


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarodetka 15. decembra 2009 o 22:36

    Veľmi pekne ďakujem..
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist