Zdravá výživa

Quinoa

vladkaku - fotkavladkaku, 31. marca 2011

Dnes som dostala darček od drahého -"quinou"- tradičné jedlo Inkov. Aj keď som si prečítala ako na to, rada by som dostala info k tomu ako to čo najchutnejšie pripraviť. Myslíte si, že sa dá aj u nás pestovať na záhrade? Tieto bioobchody sú riadna kovbojka pre neskúsených... Vareškári, viete mi poradiť?

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
...o pestovani neviem nic,ale kupujem ju pravidelne a pripravujem ju ako ryzu...konzumujeme ju bud ako prilohu k masku,alebo ja ju mam najradsej zo stipkou suseneho zazvoru s dusenou zeleninkou a poliatu olivovym olejom...da sa pripravovat na x sposobov podla chuti....len tepelna uprava trva menej ako pri ryzi aspon mne sa zda...ze vraj je to velmi dobry zdroj bielkovin,veeelmi zdrava a nam naozaj chuti...
kuchticka
Quinoa - kedysi som uz pisalal o tejto obilovine , ktoru pestuju v Andach -Peru. Je velmi zdrava a da sa upravit na vela sposobov ako pise @marieanne. Neobsahuje gluten, takze je vyborna pre celiatikov. Vari sa oko ryza.
vladkaku
marianne69 , ďakujem, vyskúšam podľa Teba, zázvor skúšam dokonca pestovať (len pre srandu v črepníku), teším sa ;-)
kuchticka , veď to ma zaujalo, že je zdravá...
marianne69
......@vladaku ja raz urobim so zazvorom,inokedy dam curry ale bo proveslanske,myslim,ze som tu niekde videla aj salat z nej...alebo to iste ako ked robis hraskovu ryzu alebo sampinonovu,tak vymenis za Quinou:-)ja ju mam radsej este ako ryzu,prisla som jej na chut v Anglicku,ale tu nie je taka draha ako na Slovensku....ale zase za dobre veci sa plati....citala som,ze pre veganov je vyborna,hned som si spomenula na @tornadolue :-)