Rôzne

Quiche - prosim poradte

micanela - bez fotkymicanela, 24. marca 2013

Kupila som hotove cesto na quiche a nasla som si na vareche nejake recepty... ale ... nemam formu na quiche /co nevadi, nebude okruhly/ ale netusim ake mnozstvo plnky do cesta dat aby kolac mal chut ale nebol prilis "preplacany". Cesto ma 250 gramov. Kolko vajicok a kolko smotany asi treba? Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

babav
@micanela ,do kolónky "hladaj" si napis. q u i ch e ,klikni a ukážu sa ti všetky recepty na quiche vložené na Varechu.Mas si z čoho vybrať ;-)
micanela
to som skusila - ale v jednom recepte je 10 vajec, v inom 3 vajcia /a vsetci tvrdia, ze je to cca na 8 porcii/.
babidka
Na 250 g cesta by som nedavala viac ako 150 -200 ml smotany a 2-najviac 3 vajicka . Riad sa aj tym , co pridas dalej - syr,udeninu,zeleninu , orechy ? A hlavne :kolko? Ja osobne mam radsej quiche jednoduchsiu /napr. syr s plesnou a orechy, alebo por a syr / .Tak nie je namiesanych prilis vela chuti . Ak pridas viacej tekutych prisad/smotana , vajicka / tak radsej korpus predpekaj dlhsie aby sa ti nestalo , ze budes mat dno kolaca neprepecene a mazlave .
No a porcie : inu predstavu o porcii ma Slovak a inu Francuz:-)))) Ak podavam quiche ako predjedlo , tak je tam naozaj 6-8 porcii.Ak je to obed ci vecera - my bSlovaci to zjeme dvaja :-)))
micanela
dakujem, cesto sa uz pecie a uvidime co z toho nakoniec bude...
sovka62
@babidka má pravdu, skúsila som na vlastnej koži. Robila som mini kišky (quichky) podľa jej receptu a boli naozaj vynikajúce.
micanela
kolac bol vcera upeceny... podla mna hnus ale manzel bol nadseny... hlavny asi nie je recept ale dobre sa vydat :-)
staja
No tento slaný koláč robím často a rada s rôznymi plnkami (brokolica, cukina - zeleninové). Kupované cesto som nikdy neskúšala, ale tu vareche je vynikajúci recept Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami - toto cesto nemá chybu a iné už nerobím.
staja
@pivonka , pridala to @Frezia68 , je to Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami, ten link sa mi nedarí, daj si to vyhľadávača. Ja používam to len to cesto, pozri si diskusiu pod rcp.