Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 43 najnovší komentár včera 19:26
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 730 najnovší komentár 1. júna 2025
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 43 najnovší komentár včera 19:26
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 730 najnovší komentár 1. júna 2025
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 366 najnovší komentár 1. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 43 najnovší komentár včera 19:26
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou +video
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Dvojmakový koláč s čerešňami +fotopostup
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Špagety so šampiňónovou omáčkou +fotopostup
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
-
Koláč, torta aj ovocné knedličky: Má vaše pečivo to najlepšie za sebou? 12 receptov na sladké dobroty, v ktorých ho môžete zužitkovať
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
Jablká sa pridávajú aj na džem z bazových plodov.
Rozvarte 2 kg nakrájaných jabĺk, prepasírujte, pridajte 1/2 kg cukru a 1 kg bazových bobúľ. Ku koncu varenia pridajte 1 lyžicu kyseliny citrónovej a 2 lyžice rumu. Takýto bazový lekvár veľmi pripomína čučoriedkový a navyše je výborný proti kašľu a nachladnutiu.
Len neviem, či sa to niekomu pozdáva, lebo sú tu aj odporcovia želírovacieho cukru. Je tam aj baz. odvar na akné,tinktúra na zapálené ďasná a hrdlo, na čaj pri prechladnutí , sirup proti kašľu a aj recept na bazovú limonádu.
1/4 kg bazového kvetu, 1 liter vody, 1 citrón, 1 pomaranč toto všetko variť 15 minút a nechať 24 hodín stáť.
Na druhý deň precediť, pridať 1 kilo a 20 dekov kryštálového cukru a variť do zhustnutia. Naplniť do výživových fľiaš.
Okrem tohoto si doma robím aj bazový sirup.
25 kusov bazového kvetu zalejeme 2 litrami vody, necháme stáť 24 hodín, potom precedíme a pridáme 2 kg cukru. Zohrejeme, aby sa cukor rozpustil a nakoniec pridáme 6 Dg kyseliny citrónovej.
To je celé.....naplníme do fliaš a pijeme riedený s vodou, alebo sódou. Vyskúšaj...uvidíš, mne sa osvedčilo. Dokonca robím aj sirup zo žihľavy, vždy na jar, kým je žihľava ešte mladá.
Už mám sirup narobený, aj bazu nasušenú, a teraz čakám na plody:)
tento robievam pre celú rodinu, je vynikajúci a hlavne iný. Voláme ho SBO, podľa prvých písmen, ale minulý rok som použila žlté mirabelky, tak ten sa volal MBO. Tej bazovej šťavy do džemu môže ísť samozrejme viac, aj ja dávam viac, ale v pôvodnom recepte to bolo myslím takto.