Diskusie
- Daniela15: Prívarok - rednutie 11 najnovší komentár dnes 10:25
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 987 najnovší komentár dnes 13:39
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 987 najnovší komentár dnes 13:39
- Daniela15: Prívarok - rednutie 11 najnovší komentár dnes 10:25
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 10 najnovší komentár 14. novembra 2025
- Ocko: konfirmacia 26 najnovší komentár 13. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 541 najnovší komentár dnes 13:39
- Daniela15: Prívarok - rednutie 11 najnovší komentár dnes 10:25
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 4 najnovší komentár 22. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Malakoff - nepečená mandľová torta +fotopostup -
Pomaly pečený bravčový bôčik -
Krehké koláčiky v tvare hríbov +video -
Mandarínková marmeláda so škoricou a s vanilkou. Bude úžasná nielen na vianočku +video -
Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou +fotopostup -
Oreo cheesecake -
Bezlepkové moravské koláče s tvarohom a čučoriedkami +video
-
Orechový krémeš +fotopostup -
Vianočné pečivo - rumové guľky a šuhajdy z ľadových gaštanov -
Vianočné pečivo - plnené trubičky -
Vianočné pečivo - zvončeky a srdiečka +video -
Vianočné pečivo - medvedie labky -
Malakoff - nepečená mandľová torta +fotopostup -
Orechovo-kávový rez s karamelovou plnkou +fotopostup
-
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Tvarohovo-makový koláč s mandarínkami VIDEO -
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť VIDEO
-
Fastfood za totality: Na toto sme pred revolúciou chodili do mliečnych barov a lahôdok. Starší si pamätajú, mladší neuveria -
Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli -
Mesiac do Vianoc: 15 najklikanejších sladkých receptov minulých sviatkov -
Niečo na nakopnutie: 11 receptov na kávové koláče, ideálne sladké povzbudenie -
Čo variť tento týždeň: 14 inšpirácií na obedy a večere počas pracovných dní aj na prvý adventný víkend -
Tajomné hurmikaki: Ako trpký plod premeniť na šťavnatú sladkú explóziu chuti -
11 hrnčekových receptov: Bábovka, muffiny, buchty, medovníky aj krémové zákusky, ktoré upečiete aj bez váhy
Jablká sa pridávajú aj na džem z bazových plodov.
Rozvarte 2 kg nakrájaných jabĺk, prepasírujte, pridajte 1/2 kg cukru a 1 kg bazových bobúľ. Ku koncu varenia pridajte 1 lyžicu kyseliny citrónovej a 2 lyžice rumu. Takýto bazový lekvár veľmi pripomína čučoriedkový a navyše je výborný proti kašľu a nachladnutiu.
Len neviem, či sa to niekomu pozdáva, lebo sú tu aj odporcovia želírovacieho cukru. Je tam aj baz. odvar na akné,tinktúra na zapálené ďasná a hrdlo, na čaj pri prechladnutí , sirup proti kašľu a aj recept na bazovú limonádu.
1/4 kg bazového kvetu, 1 liter vody, 1 citrón, 1 pomaranč toto všetko variť 15 minút a nechať 24 hodín stáť.
Na druhý deň precediť, pridať 1 kilo a 20 dekov kryštálového cukru a variť do zhustnutia. Naplniť do výživových fľiaš.
Okrem tohoto si doma robím aj bazový sirup.
25 kusov bazového kvetu zalejeme 2 litrami vody, necháme stáť 24 hodín, potom precedíme a pridáme 2 kg cukru. Zohrejeme, aby sa cukor rozpustil a nakoniec pridáme 6 Dg kyseliny citrónovej.
To je celé.....naplníme do fliaš a pijeme riedený s vodou, alebo sódou. Vyskúšaj...uvidíš, mne sa osvedčilo. Dokonca robím aj sirup zo žihľavy, vždy na jar, kým je žihľava ešte mladá.
Už mám sirup narobený, aj bazu nasušenú, a teraz čakám na plody:)
tento robievam pre celú rodinu, je vynikajúci a hlavne iný. Voláme ho SBO, podľa prvých písmen, ale minulý rok som použila žlté mirabelky, tak ten sa volal MBO. Tej bazovej šťavy do džemu môže ísť samozrejme viac, aj ja dávam viac, ale v pôvodnom recepte to bolo myslím takto.