Varenie

PROSÍM, PROSÍM O RADU

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 15. decembra 2010

Napiekla som medovníky ( už druhú várku) a chcem ich ozdobiť. Poleva je eňo-ňuňo, ale kam s ňou? Sáčková metóda mi povedala, že "ee". Ďakujem za expresnú radu:)

@zareaguj


Diskusia k téme

dorisa
Ja tiež zato nerobím perníčky,lebo nemám ozdobovátko.
babinka
aj bez ozdobovatka to ide, ja na to pouzivam male sacky s uzatvaratelnym zipsom - nemusi to byt, ale aspon mam ruky ciste. Ak ani to nemas, staci pevnejsi igelitovy sacok, napr. od praskoveho cukru a do jedneho rohu vtlac bielok - nie velke mnozstvo, potom mini mini odstrihni a mozes zdobit tenkymi ciarkami i bodkami. Ked budes velmi tlacit, dierka sa zvacsi, vtedy sacok pouzivaj na vacsie plochy, ako napr. celkove zabielenie, alebo vyuzi druhy roztek. Musim sa pochvalit, ze prvykrat som spokojna s mojou vyzdobou, dokonca som aj cipkovane zdobenie zvladla tymto sposobom . Vela zdaru a netrasuce ruky prajem :-)
tothka
@jezibabka ja tiež už roky zdobím medovníčky len z mikroténového vrecúška, takého z pevnejšieho materiálu, aby sa na zvare nerozišiel.
Naplním,zhrniem do jedného rožka, uviažem uzlík nad bielkom , odstrihnem rožtek a je to
mery8658
ja som tiež zdobila z mikroten. vreckom a išlo mi to vyborne dokonca som to držala v sačku 4 dni v chladničke lebo som po večeroch zdobila medovnikove stromčeky a bol perfektny to znamena že sa da držat aj viac dni v sačku. Po druhe roky som robila s tou tubou čo je original na zdobenie medovnikov ale možem poradit že zo sačkom sa pracuje lepšie a ľahšie.
verka1
My s mamou sme ozdobovali špáradlom, ktoré sme máčali do polevy. Bolo to pracnejšie, ale výsledok stál za to. Ale teraz to už nerobím, zjedia sa aj nezdobené.
stefanm
...tak ako?podarilo sa?...to si o švrtej ráno ich ozdobovala???
bambitka
jezibabky v noci lietaju po rajone:)))))))))nasa Katka @jezibabka asi nemoze v noci spat,tak zdobi medovniky...
hannah22
tiež používam len mikroten.sáčok a pozor na to aku dierku si vystrihneš,nech sa darí a veľa pekných perníčkov..... :))
mariaklara
jezibabka, skús si pozrieť, čo som písala, ako zdobím medovníčky, je to pod "Medovníčky-mäkké". Nech sa ti vydaria.