Rôzne

Prosím o radu

bejaja - fotkabejaja, 17. marca 2011

Konečne sme zohnali syridlo jedná sa o tekutý Laktochym - prírodné syridlo mikrobiálneho pôvodu,ale dostali sme k nemu i ďalšiu zložku chlorid vápenatý 36% roztok - vraj napomáha lepšiemu zrážaniu mlieka a zlepšuje pevnosť a konzistenciu syreniny.Kto máte skúsenosti s týmto syridlom, teda s obidvomi zložkami, prosím poraďte mi, ale aj v akom pomere ich použiť, či obidve zložky, alebo stačí iba syridlo? Chceme urobiť mozzarellu - recept, ktorý prednedávnom uverejnila @egreska. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Zadaj si do googlu :Laktochym a vyhodí Ti to kopu návodov na rôzne syry.
bejaja
@dorisa , viem,že v recepte, pri príprave mozzarelly, ktorý uviedla @egreska sa urýchlovač nespomína a nedáva, ja som potrebovala vedieť aj čo to o ňom.
hubata
Urýchľovač sme nedávali, ale je pravda že mozzarelu som tiež nerobila. Ja iba naše - slovenské: tvaroh, bryndzu.....
hubata
To prosím ťa čo ideš urobiť: otráviť si zdravé, dobré domáce mlieko nejakými chemikáliami, veď to zrovna môžeš kupovať v obchode.