Rôzne

Prosim o radu!

katerin - fotkakaterin, 30. novembra 2011

Prosim o radu!
Zdravim vsechny varechare,chtela bych se zeptat,jestli nekdo tady z varecharu zije ve spanelsku jako ja.Rada pecu,ale hodne surovin tady nesezenu,jako napriklad hrubou a polohrubou mouku a ruzne tuky napr.Cera,Palmarin.Znate ve spanelsku nejaky obchod kde to prodavaji nebo cim napriklad muzu nahradit ceru do cokoladove polevy?Skusila jsem maslo,ale poleva pak nestuhne.Skusila jsem mleko,nebo vodu a tez mam spatne skusenosti.Do peceni davam maslo a v hodne receptech mam uspech,ale nektere...:(
Dekuji predem vsem za rady!
Hezky den!

@zareaguj


Diskusia k téme

pipihendy
Chcela by som pekne poprosit Janger, keby bola taka laskava a nasla by si cas na recept pre typicku holandsku hrachovu polievku, ktorym by ma velmi potesila, a nemyslim si, ze len mna, urcite vsetkych nas ostatnych, resp. mnohych, ktorym chutia jedla pripravovane podla receptov inej nez slov.kuchyne.Som na tejto stranke novacikom, da sa povedat, cerstvo zaregistrovanym, ale podla viacerych receptov som sa uz co-to aj bola pripravila, vsetky su velmi dobre. Vopred pekne dakujem.
janger
@katerin , ja sice nebyvam v Spanielsku, ale v Holandsku mam ten isty problem. Mame tu len hladku muku, takze ak nemam zasoby zo Slovenska, takpouzivam len tu hladku. A na pecenie pouzivam len maslo. Polevu cokoladovu robim vacsinou tak, ze si rozpustim cokoladu, len tak, cistu.
@pipihendy , zhodou okolnosti varil moj muz cez vikend hrachovu polievku, a nahodou som aj fotila :-))). Je len trosku redsia, ako by mala byt. Takze nie som spokojna na 100%, ale mozno ju pridam. Lebo vyborna veru je :-).
zuzliak
@janger Holandsko ma aj hrubu muku, nasla som ju na webe, a vraj sa na nu chodi do talianksych obchodikov- aj ich adresy maju na webe, a tam sa da zohnat kazdy typ muky. Skus.
janger
@zuzliak , talianska mozno je, to neviem, do talianskych obchodov casto nechodim. Ale holandska nie je, teda aspon doteraz som o nej nepocula, ani nikto to nepozna, ak sa spytam.... A to uz som bola aj v mlynoch :-). Maju tu 'cristal bloem', ale to je uplne ina struktura. Alebo krupicu (na kasu)...Tu kazdy pecie (ak pecie), z hladkej. Su aj celozrnne muky, ale tie su tiez hladke...Vy mate v Belgicku aj hrubu, polohrubu?
pipihendy
Velmi sa tesim na ten recept, lebo sa presne nevie u nas v nasej domacnosti, z akeho hrachu ju robit, ci aj zasmazku robit z hladkej muky, kolko zemiakov, ci aj ine druhy zeleniny. Velmi pekne prosim o recept - moj email je : mdusana@seznam.cz. Velka vdaka vopred.
renulienka
...katerin , skus si vyhladat diskusiu Cokolada na kolac , tam najdes vela rad, do obdlznicka HLADAJ napis cokolada na kolac a uvidis...
renulienka
...je tam viac navodov na polevy kde sa tuky nepouzivaju , mozno sa ti nejaky recept bude pacit...
noelia
Ahoj Katerin.Zijem v Spanielsku.Ak cokolvek potrebujes,ozvi sa na moj email: luciamoja@yahoo.com