Rôzne

Priber už konečne

silvi - fotkasilvi, 11. septembra 2013

mám velikí problém so synom, má 53 kg a to už je 22 ročný človek,
no ja nevrm čo s nim mam robiť to je kost a koža....margarin s
cukrom nepomaha a som zufala

@zareaguj


Diskusia k téme

iwuska
5 az 6 vyzivnych jedal denne, ziadne srajdy ako margarin s cukrom, ale pekne krasne vela cereali, mliecnych vyrobkov, zemiaky, ryza, maso atd. nemusi sa prejedat nezdravych veci, praveze kvalitne zdrave potraviny, ale pravidelne. a v prvom rade vysetrenie, ci nema napr cukrovku, alebo akekolvek ine ochorenie.
radost
prosím ťa-len si nezúfaj...sú dve možnosti:
-bud priberie /:-)/
-alebo bude celý život chudý /na závidenie/
môj manžel má stále-napriek obľube slaniny a mastných jedál-maturitnú hmotnosť..
ach..však mu závidím...:-)
nestretlo ho nič zlé..z toho...čím život ľudí navštevuje...
fialka49
silvi, poznám dvoch mužov, obaja boli na ozdravnej kúre ešte ako deti, lebo boli kosť a koža.
Teraz, po rokoch, si jeden z nich nestíha kupovať ošatenie, lebo mu prospieva všetko, čo vidí a platí naňho to známe: kto si dopraje, vyzerá.
Ten druhý si tiež dopraje, ale je chudší ako chudý a to, ako napísala radost, napriek obľube slaniny a mastných jedál..... až do samého konca jej príspevku. Takže ak je inak zdravý, nerob si problémy.
anka246
Ale @silvi nič si z toho nerob. Môj muž keď sa ženil bol ako papek. Susedka mi poradila.. do hrnčeka 4 žltky vymiešať so 4 PL cukru, doliať červeným vínom a vypiť na lačno. Keďže chodil do roboty, tak som mu to robila večer, /veď prišiel hladný/. Tiež chodil cvičiť do posilovni. Pomohlo, pribral.. hlavne nech ti je syn zdravý.
hubata
@silvi - a to kde si sa dozvedela že pre chudých je najlepšia strava margarín s cukrom? Pusti svokru ku sporáku a uvidíš ako sa všetci do mesiaca popravíte..........
abdul
@hubata : Pokiaľ si pamätám, @silvi a svokra nejde moc dohromady. Alebo sa s mojou pamäťou niečo deje.
silvi
cervene vino nemam, moze byt biele?
silvi
dakujem za koment o 6 vydatnych jedal ale to by sa najedol len moj syn ostatnym by rozpocet nedovolil.
stefik
dobre som to pochopila najesť mu poriadne nedáš ale chceš aby pribral a radšej donho cpeš všelijaké blbosťi?? mojej sesternici syn v takom veku aj cele kura popapal na posedenie.
boise
bulharske probiotika, najlepsie biomilk colon...upravi travenie :) Btw ja som v jeho veku mala 47kg a 170cm, mohla som zozrat aj slona a nic. Po dvoch detoch je to nenavratne prec. Ale jemu tehotenstvo asi nepomoze :)
mariamka
bolo by dobre vediet aku ma syn vysku a vyratat BMI, lebo 54 je relativne cislo, moji laduju vsetko co sa vari, a to naozaj nevarim nejak dietne, a nepriberu, ich to stve, mna nie :) volakedy sa bral B-komplex alebo Pangamin, ale ak je niekto taka konstitucia, treba sa sa s tym zmiernit, hlavne, ze je zdravy :)
silvi
@TIGINKO doma doma. Proc?
@stefik no neviem kdo by sa chleba dorobil nieto kurata.
@boise dakujem za radu, ved to keby to bol dievca uz by som mu zhanala šraca.
@mariamka keby sme to vedeli vyratat tak by sme to aj. ale ma 176 cm a 53 kg. To sa nejak integruje ci derivuje?
jeka
Ja mám 25 r.dcéru a tá jr tiež koža a kosť,ale zístili jej cronowu chorobu tak neviem čí z toho nepriberá.,tak nech zajde na vyšetrenie ťi sa neobjaviko niečo také aj u neho.
boise
@jeka presne na cronowu chorobu su tie probio co som tu pisala vyssie...
iwuska
na chlapa je to velmi malo. no zial, inak ako kvalitnu stravu ti neporadim, pretoze ho mozes vykrmovat mastnym a sladkym a zarabat mu na upchate cievy. take ovsene vlocky nie su nijak draha potravina a poriadny tanier ovsenej kase na ranajky nie je na skrachovanie. porcie vacsie a pomedzi 3 hlavne jedla a pripadne aj na druhu veceru by vas snad jeden oblozeny lepeny chlieb nezruinoval. nehovorim, ze to takto musi presne vyzerat, len tolko, ze pokial bude jest najvacsie "srajdy" len preto, aby bol "zdravsi a pribratejsi", skor moze mat zdravotne problemy. no kazdopadne, v prvom rade treba absolvovat preventivnu prehliadku, zistit, ci nema cukrovku, resp ine metabolicke ochorenie a pripadne vylucit ochorenia traviaceho traktu u gastroenterologa. a mozno ma len sakramenstky rychly metabolizmus, z coho tragediu netreba robit, pokial nepocituje unavu alebo ine potiaze a ma dost energie na fungovanie pocas dna.
anka246
@silvi červené víno.. hmm niekto chce pribrať, niekto schudnúť.. aby horšie nebolo..
mariamka
@silvi ty si fakt zabavna, vies co su derivacie, integracie a pytas sa ako sa pocita bmi ) robis si z nas prd.. prvy april :)) skoda usilia
iwuska
k tomu zazraku zo zltkov a vina - radsej mu tie vajicka urob cele na ranajky, alebo na veceru, myslim, ze aj dve by celkom stacili a k tomu poriadny krajec chleba. kysnute kolace, resp aj ine pecivo, ktore nema zbytocne vela tuku a cukru tiez vobec nie je na zahodenie. tiez prihodit z priloh, ked je maso drahe. hojne strukoviny, ale aj ovocie a zeleninu pridavat, netreba koli zvyseniu kalorickej vydatnosti zabudat ani na vlakninu a vitaminy. proste jest kvalitne, radsej zvysit objem a frekvenciu, ako vymyslat kadejake patoky, ktore budu skor pre zdravie kontraproduktivne. a opat opakujem, viac a kvalitne nemusi nutne znamenat draho. pokial nie su peniaze a cielom ma byt iba pribratie za kazdu cenu, potom radsej nech je chudy, ako o 10 kil tazsi za cenu vysokeho cholesterolu z toho, ze ste ho vykrmovali lacnou mastou. a to nepisem v zlom.
silvi
dakujem za rady, vazim si ich, gastroenterologa sme uz obehali v detstve, mal tam helicobacter a pod ale aj tak malo je... no nic asi trosku zmenime jedalnicek.
tiginko
@silvi ak sa do vášho rozpočtu zmestí počítač a internet, tak hádam sa nájdu peniaze aj na poriadne jedlo nielen pre jedného, ale pre celú rodinu.
lakey
@silvi , tuto na tejto stránke hneď prvá kalkulačka, máš to tam aj s vyhodnotením. Tvojmu synovi vychádza BMI 17,1 čo je dosť málo. Normálna hodnota je medzi 20 až 25 BMI. Skús na tej stránke hneď prvá kalkulačka "BMI". papap

 displus.sk/viewpage.php?page_id=734...

silvi
@tiginko ty nevieš v akej finančnej situácii sme boli ked sme počítač kupovali a v akej sme teraz. Raz si hore raz dole. Nesúď.
@lakey dakujem za výpočet, konečne to viem nájsť a máš pravdu to málo. Budeme to riešiť.
silvi
Keby som nebola taká tlstá ako je môj syn chudý... :-/
vlasatka
Nepíšeš, či sa syn naje a nemôže pribrať, alebo mu nechutí jesť. V prvom prípade by som odporučila urobiť biochemické vyšetrenie krvi, aby sa vylúčila prípadné ochorenie. Inak chuť do jedla podporuje napríklad Pangamin (obsahuje veľa vitamínu B), alebo je možnosť injekčnej aplikácie.
gubics
Skúste pred spaním mu dať vypiť hrnček teplého mlieka s medom. To až tak náklad nie je, a keď máte možnosť tak mu dať do sáčku očistené orechy, mandle, oriešky, nech si ich pochrumkáva počas dňa.
silvi
no uz syncek pribral 3 kg, sme velice stastni, stacilo iba aby prekonal zabrany a zacal jest zajacie maso. Mnam
silvi
Dufam len ze mi neotravi zajace ako ten chlapec v slunce seno