Otec včera dokončil údenie šunky a slaniny, dnes sme si povedali s
manželkou, že si okoštujeme tú parádnu šunku. Skoro nám prišlo zle.
Šunka bola presolená. Ohľadom tohto problému tu píšem. Nemá
náhodou niekto na to nejaké riešenie? Ďakujem
Otec včera dokončil údenie šunky a slaniny, dnes sme si povedali s
manželkou, že si okoštujeme tú parádnu šunku. Skoro nám prišlo zle.
Šunka bola presolená. Ohľadom tohto problému tu píšem. Nemá
náhodou niekto na to nejaké riešenie? Ďakujem
Zrejme otec solil šunku spolu so slaninou,voľakedy sa to tak robievalo,ale niekto to robí aj teraz a to je aj tvoj otecko.
Ked je šunka slaná,/neviem aká je veľká/ tak tomu sa dá pomôcť.
Volá sa to bajcobaná šunka!
Daj do väčšieho hrnca určité množstvo vody, /tak aby ked ponoríš šunku,aby bola celá vo vode/,
do toho daj 5-6 strúčiky cesnak,
1/2 balička celé korenie,
1/2 balíčka sanitra,
40 guľky jadlovec
1 veľký bobkový list,1 Pl cukor.
To prevaríme necháme 3-4 minútky povrieť,necháme vychladnúť a tak namočíme mäso/šunku / asi na 7-9 dní.Každý deň otáčame.
držíme v chlade.
/Sanitru a jadlovec je dostať v lekárni./
Potom túto šunku môže uvariť a je fajnová,vhodná na veľkú noc.