Varenie

Presolená údená šunka a slanina

scopulus1 - bez fotkyscopulus1, 9. marca 2012

Otec včera dokončil údenie šunky a slaniny, dnes sme si povedali s
manželkou, že si okoštujeme tú parádnu šunku. Skoro nám prišlo zle.
Šunka bola presolená. Ohľadom tohto problému tu píšem. Nemá
náhodou niekto na to nejaké riešenie? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

bahadur
Uzené zabalit do pergamenového papíru a na noc ponořit do studené vody.Potom normálně povařime nebo uvařime, záleží jak je moc uzené.Místo pergamenového papíru by snád mohl být i pečící.Funguje to. Sám jsem to před léty zkoušel,ovšem taky záleží jak je to maso moc přesolené.
ancicka
Domáca slanina ked sa nasolí a vyúdi,tak nieje nikdy presolená.je na dlhodobé skladovanie,nieje to ako ked kúpiš s obchodu,tá je na rýchly konzum.Iné je to so šunkou ,ked ju chceš hned uživať,Vtedy ju treba nasoliť,ale iba krátko a vyúdiť.
Zrejme otec solil šunku spolu so slaninou,voľakedy sa to tak robievalo,ale niekto to robí aj teraz a to je aj tvoj otecko.
Ked je šunka slaná,/neviem aká je veľká/ tak tomu sa dá pomôcť.
Volá sa to bajcobaná šunka!
Daj do väčšieho hrnca určité množstvo vody, /tak aby ked ponoríš šunku,aby bola celá vo vode/,
do toho daj 5-6 strúčiky cesnak,
1/2 balička celé korenie,
1/2 balíčka sanitra,
40 guľky jadlovec
1 veľký bobkový list,1 Pl cukor.
To prevaríme necháme 3-4 minútky povrieť,necháme vychladnúť a tak namočíme mäso/šunku / asi na 7-9 dní.Každý deň otáčame.
držíme v chlade.
/Sanitru a jadlovec je dostať v lekárni./
Potom túto šunku môže uvariť a je fajnová,vhodná na veľkú noc.
hubata
Pred použitím sme domáce údené alebo domácu slaninu ak boli už staršie, vyschnutejšie a teda s väčším obsahom soli jednoducho prevarili a vodu vyliali. Až tak sa potom do druhej (aj tretej) dala namočiť napr. fazuľa alebo variť kapusta. Presolené mäso sa predsa dá ešte zachrániť prevarením.