Varenie

Preco mam tvrde cesto na pizzu

miska1986 - fotkamiska1986, 8. augusta 2013

potrebujem poradit robila som s tadeto pizzu sla som podla receptu a cesto mam tvrde jak skala

@zareaguj


Diskusia k téme

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@miska 1986 i mne sa stalo,že presny postup dla receptu a nevydarilo sa, nerozumim prečo? Asi zle zvolená muka...ale zjedli sme:-)
misa1
mozno si ju dlho piekla. treba piect na minimalne 250 stupnoch tak 12-15 minut.
rulik
to bude v múke, treba sa popýtať z akej múky robia profíci a použiť takú, robil som v pekárni a tam na niečo používali 650-tku a na niečo 1000-cku
gabi58
V lídli som kúpila originál múku na pizzu.
elena100
Ja robim toto pizove cesto a je vynikajuce:
300g hladkej muky
1/2 bal. kvasnic
4,5 polievkovych lyzic olivoveho oleja
1/2 kavovej lyžicky cukru
1/2 kavovej lyžicky soli
175 ml vlaznej vody
Urobit kvasok, pridat ostatne suroviny, vymiesit a nechat trochu pokysnut. Najlepsie je, ked mate doma pekarnicku, vsetko dat do pekarnicky, nadstavit program cesto a ona to urobi vsetko za Vas a vybrat uz len vykysnute cesto.
havino
tiež robím z 300 g hladkej múky, pol deci oleja, sol, voda, nič viac, droždie samozrejme, včera som robila, z tohto množstva mám dve takéto, včera som upiekla len jednu, cesto mám v chladničke, zajtra bude ešte lepšie, tenučká, kraje chlebové , mám program v rure na 250 C


kuchticka
@havino. mas perfektnu picu a dobre robis - piect prudko na vysoku teplotu. Mozna bola pricina tej tvrdej, ze ju piekli pomali a dlho.
qaroh
Pizza bola jedlo chudobných, tak ako u nás halušky a nič moc do nej nešlo, voda, múka, soľ, troška olivového oleja a kúsok kvasníc. Pizza sa piekla pri vysokej teplote, až tristo stupňov, takže doma ju neupečiete. To čo sa tu pečie doma, je skôr americká pizza, z kysnutého cesta, ktorá samozrejme bude buď hrubšia, alebo tvrdá. Vyskúšajte si pizzu urobiť z lístkového cesta. Nie je to pizza, ale dá sa...
elena100
Prave, aby bolo cesto tenke a makke, tak musis dat viac olivoveho oleja
2010
Vykasli sa robit tenku Neapolitansku , ktora sa neda doma spravit bez problemov v normalnej trube, sprav sicilsku co sa pece na plechu na dva krat aj ked je hrubsia je super.