Varenie

Prečo mám cesto na pizzu suché a okraje velmi tvrdé?

evisa - bez fotkyevisa, 4. novembra 2009

Poprosím o radu, vyskúšala som už x receptov..aj originálne talianske, aj spracované zo surovín priamo z Talianska)))) ale ak robím pizzu v originál peci..tak okraje sú velmi suché
/ako maces(((/ a sa lámu....
dakujem za radu
evisa
P.S. Už som pridávala aj med, aj pivo, aj smotanu a nič(((

@zareaguj


Diskusia k téme

13 komentáre k článku
Čím viac múky, tým je cesto tvrdšie. Z čerstvo pripraveného cesta som nikdy pizzu nepiekla, nechala som ho kysnúť v chladničke aj niekoľko dní. Rozdelila som ho do bochníčkov, dala na plech a prikryla fóliou. Piizza potom vôbec nemala suché okraje, ale také akurát. Chrumkavé, ale nie tvrdé. Ešte som zabudla, cesto som v stroji miesila aj 45 minút až hodinu, aby malo tú správnu konzistenciu. No, snáď som ti pomohla.
ja robim pidzu :1kgvyb.muka,1dl olej,soľ,3dkg droždie a mlieko. na 3 plech stači.na okraj cesto dam mäkky syr a obalim okolo a potom dam nato surovinu.okreje nebudu suche.
Do cesta nepridávaj vajíčko...cesto by si mala mať po vypracovaní vláčne...také nadýchané,musí sa ti ľahúčko odlepovať od misky...a ešte jedna pomoc,hneď po upečení pizzu troška pofŕkaj mliekom...nie veľa...pri kysnutých cestách to pomáha-zmäknú...tak držím päste,nech sa pizza vydarí...awojky
v minulosti som mal rovnaky problem,,no uz nieje,,,rada:cesto nechaj viac vykysnut a tie okraje pred pecenim mierne pritlac aby bolo cesto "vyssie" ako inde.vela stastia,inak pomoct neviem.
Pizzu robím z maslového cesta.Veľmi jednoducho a rýchle.Cesto vyváľam,prenesiem na plech.Celé cesto potrim kečupom,alebo rajčinovým pretlakom,na to poukladám-kúsky salámu,šunky,na tvrdo uvarené vajcia/samozrejme pokrájané/,alebo párky-jednoducho,čo mám v chladničke.Dám piecť,pred dopečením osolím,okorením a posypem postrúhaným syrom.Nikdy som nemala tvrdé kraje. Zela
Kimlo..diky stranku som nasla...v podstate mam taky isty recept..ale ja som tam davala vajicko...asi to bude v tom.Diky

Pridaj komentár do diskusie: