Prečo mám cesto na pizzu suché a okraje velmi tvrdé?

evisaevisa 4. novembra 2009 o 14:52

Poprosím o radu, vyskúšala som už x receptov..aj originálne talianske, aj spracované zo surovín priamo z Talianska)))) ale ak robím pizzu v originál peci..tak okraje sú velmi suché
/ako maces(((/ a sa lámu....
dakujem za radu
evisa
P.S. Už som pridávala aj med, aj pivo, aj smotanu a nič(((

@zareaguj


13 odpovedí:
  • uschi - fotkauschi 4. novembra 2009 o 21:37

    Čím viac múky, tým je cesto tvrdšie. Z čerstvo pripraveného cesta som nikdy pizzu nepiekla, nechala som ho kysnúť v chladničke aj niekoľko dní. Rozdelila som ho do bochníčkov, dala na plech a prikryla fóliou. Piizza potom vôbec nemala suché okraje, ale také akurát. Chrumkavé, ale nie tvrdé. Ešte som zabudla, cesto som v stroji miesila aj 45 minút až hodinu, aby malo tú správnu konzistenciu. No, snáď som ti pomohla.
    @zareaguj
  • marusko - fotkamarusko 5. novembra 2009 o 22:31

    ja robim pidzu :1kgvyb.muka,1dl olej,soľ,3dkg droždie a mlieko. na 3 plech stači.na okraj cesto dam mäkky syr a obalim okolo a potom dam nato surovinu.okreje nebudu suche.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarcelero 6. novembra 2009 o 10:38

    ak mas dobry recept, tak problem bude podla mna vo vysokej teplote alebo to dlho pecies...
    @zareaguj
  • tykadielko - fotkatykadielko 12. novembra 2009 o 16:28

    Do cesta nepridávaj vajíčko...cesto by si mala mať po vypracovaní vláčne...také nadýchané,musí sa ti ľahúčko odlepovať od misky...a ešte jedna pomoc,hneď po upečení pizzu troška pofŕkaj mliekom...nie veľa...pri kysnutých cestách to pomáha-zmäknú...tak držím päste,nech sa pizza vydarí...awojky
    @zareaguj
  • 308win - fotka308win 13. novembra 2009 o 20:38

    v minulosti som mal rovnaky problem,,no uz nieje,,,rada:cesto nechaj viac vykysnut a tie okraje pred pecenim mierne pritlac aby bolo cesto "vyssie" ako inde.vela stastia,inak pomoct neviem.
    @zareaguj
  • ewulka27 - fotkaewulka27 16. novembra 2009 o 13:57

    možno cesto dlho pečieš.. Radšej na vyššej teplote a kratšie. Pokiaľ je tenká.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 17. novembra 2009 o 13:40

    vyskúšaj pizzu podľa môjho receptu na mojej webovej stránke, volá sa pizza alla Mireček a poradil som ju už mnohým ľudom a všetci si pochvaľovali.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarzela 18. novembra 2009 o 16:37

    Pizzu robím z maslového cesta.Veľmi jednoducho a rýchle.Cesto vyváľam,prenesiem na plech.Celé cesto potrim kečupom,alebo rajčinovým pretlakom,na to poukladám-kúsky salámu,šunky,na tvrdo uvarené vajcia/samozrejme pokrájané/,alebo párky-jednoducho,čo mám v chladničke.Dám piecť,pred dopečením osolím,okorením a posypem postrúhaným syrom.Nikdy som nemala tvrdé kraje. Zela
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarevisa 18. novembra 2009 o 20:23

    Kimlo poprosim stranku....dakujem Evisa
    Dakujem vsetkym....snad nieco pomoze
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarevisa 18. novembra 2009 o 20:31

    Kimlo..diky stranku som nasla...v podstate mam taky isty recept..ale ja som tam davala vajicko...asi to bude v tom.Diky
    @zareaguj
  • sjuz - fotkasjuz 3. februára 2010 o 08:55

    ´Keď už skúšaš - skús môj recept na pizzu na vareche - osvedčený :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarevisa 3. februára 2010 o 12:03

    Ďakujem, ja mám v podstate ten istý recept, ale davala som tam žltko,tak skusim Tvoj...a ešte raz ďakujem
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarwewetko 20. mája 2010 o 15:41

    skús hneď po upečení potrieť okraje maslom
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist