Keď sa pozriem na profil mnohých z vás, tak túto funkkciu asi mnohé budeme počas týchto dvoch mesiacov absolvovať. Niekto kratšie, niekto dlhšie. Ale čo stravovanie vnúčeniec, aby sme neboli iba za šporákom a užili si spolu a aby sme spolu s vnúčencami zbytočne nepriberali. Viem, že prvé želanie mojich prázdninárov bude: babka urob zelené halušky. To sú špenátové so syrovou zálievkou, to si pýtajú vždy keď ku mne prídu . Ako to riešite vy. Dajte typy. Je to téma veľmi obsiahla, ale možno nám všetkým, ktoré budú prázdninovými babkami pomôže. Už mám aj tak pocit, že stále točím jedlá dokola.
@zareaguj
a tak aby som sa s nimi mohla čo najviac hrať, pripravím sa na ich pobyt u nás dopredu. Keď som sama s mužom tak navarím niektoré veci vo väčšom množstve /plnenú papriku, parené buchty, dukátové buchtičky a pod./ a šup s nimi do mrazáka.
Potom iba vyťahujem a pomedzi to si napríklad udusím kuracie mäsko večer keď zaspia v kuchte, len tak trošku osolené na cibuľke,tiež vo väčšom množstve, rozdelím si ho na tri časti a potom už len dorobím vždy inú omáčku. Napr. smotanovú
a dám im to s cestovinou, pridám zeleninu a dám im to s ryžou,
pridám lečo a dám im to so zemiakmi. A obed je hotový raz-dva,
lebo polievka sa urobí rýchlo. A ešte občas večer upečiem nejaký ovocný koláč /rýchly/a všetci sme spokojní. A ak si vymyslia niečo iné, tak mi pomáhajú /zavadzajú/, napríklad palacinky nestačím robiť, väčšinu nemusím ani naplniť, lebo sa predháňajú kto zje ďalšiu. Tak do cesta nastrúham jablká a chutia im len tak posypané škoricovým cukrom.
Už sa veľmi teším kedy prídu a Ty určite tiež.
Tú vyrábame spolu, lebo krájať ovocie ich baví a aj ho majú veľmi radi, všetko bez rozdielu.
musíš síce vymýšľať, ale je to radosť, však, také malé drobce:)
Ja deťom vezmem so sebou aj varené, lebo v stánkoch je aj veľa ľudí, aj sa bojím salmonely a keď si na to dajú ešte aj kofoly, tak mi potom grcajú a máme pokazené prázdniny. Normálne zabalím každému porciu do malých misiek: zemiakový šalát, domácu fašírku, vyprážaný karfiol a pyré, alebo nejaký guláš a chlieb. Teda čo sa dá zjesť len lyžicou. Mám tú malú chladničku kde sa dávajú tie zmrazené vložky a teda mi to vydrží do tej 13.00 hod. keď obedujú. Aj malinovku beriem do fliaš klasickú: domáci ovocný sirup zarobený s minerálkou. Do sáčku vezmem tiež umyté rajčiny, papriku, cibuľu, chlieb a nejakú pomazánku. Tiež si pomáham tak že namrazím a potom len vyťahujem, lebo sa mi moc nechce v tom teple vyvárať a ešte aj behať do obchodu aby som doplnila zásoby. S tou taškou ideme aj na bicykloch a keď ideme len na krátky výlet niekde do lesa tak vezmem tie vložky do igelitky a chladia mi doma pripravené chleby. Ako zákusok mám najradšej horalky alebo tatranky, od toho sa tak nezababrú a nezalepia ako od cukríkov. A keď sú decká najedené, tak sa máčajú vo vode a ani im nepríde na rozum aby otravovali za pizzu alebo langoš. To menšie odtiahnem na deke do chládku aby si aj pospinkalo vtedy keď má svoj čas, lebo nenávidím keď to malé sa krčí v tej bugine. Radšej s deťmi chodím na jazerá, tam máme väčšie súkromie ako na kúpalisku.