Rôzne

Potravinarske farbivo tmavomodre

bubuayogi - fotkabubuayogi, 3. decembra 2011

Ahojte varechaci, obraciam sa na vas s prosbou, ci mi neviete
poradit, kde sa bezne da kupit potravinarske farbivo tmavomodrej
farby? Kludne to moze byt aj e-shop. Chystam totiz drahemu tortu
k 33. narodkam.

Budem vam vdacna za akukolvek radu ;).

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Že vám to ľudia chutí: toľko krásnych tort od výmyslu sveta nájdete bez farbív na nete ......
Po takej oslave musíte ísť s deťmi v pondelok alergologičke nie?
sany11
ja tiez tieto farbiva nepouzivam.da sa torta krasna spravit aj bez nich.
hubata
Vyzerám tu zasa ako taký vrták, ale keď si predstavím tie hýrivé farby na tortách, tie umelé poťahové hmoty ktoré sa hnetú aj niekoľko dní dopredu a tie maličké detičky ktoré práve z tej narodeninovej tortičky toto papkajú.......... Mamičky si neuvedomujú že tie farby sú zasa len a len o biznise.
Klikla som si na chorvátske torty a prechádzal mi zrak čo všetko sa dá urobiť z čokolády, ovocia a prírodnej ovocnej šťavy! Skúste sa tam inšpirovať ozdobami a tu na vareche vynikajúcimi čerstvými korpusmi a krémami.
sany11
hubata vôbec tu nevyzeras ako taky vrták,hovoris len svoj nazor.ja s tebou 100 % suhlasim.
puntodadino
:-)) Ked ho uz chces otravit- tak si postraz ponuku Lidl-u.Dvakrat rocne tam maju aromy a farbiva.Alebo sa opytaj stryca Google-ho
jezibabka1
tolko farbív a podobných somarín pojeme v bežných potravinách, že ozaj z jednej torty človek nezbesnie.....!
domci4
Ako inač by sa dali nahradiť farbivá? napríklad červené a zelené? :) prosím o radu
majo51
myslím že predávajú iba tie základné farby a z tých sa potom miešajú jednotlivé farby ale neviem to miešať. Na to existuje farebnica. Skusim sa pozrieť dám vedieť.
evanaaa
Ježibabka1, vyjadrila si názor aj za mňa....mne sa ľahko hovorí, keď ja farebné nepečiem a vôbec, pečiem len málo. Ináč, súhlasím aj s ostatnými, len nepoznám zloženie tých farieb.
evanaaa
Nedal by sa použiť čučoriedkový sirup, a iné podobné?
majo51
našiel som na googli miešanie farieb a myslím že aj modrá patrí medzi základné. Ale to miešanie je veľmi zaujímavé,pozri si to.
bubuayogi
dakujem za vsetky nazory a rady, nieco sa mi podarilo vygooglit. farba nepojde do cesta, ale do potahovacej hmoty, z ktorej chcem vyrobit priatelovo oblubene logo...nebudu to papat deticky..velmi rada by som uplatnila aj nieco na prirodnej baze, len som si nie ista, ze cucoriedky alebo sirup z nich mi hmotu zafarbia rovnomerne na tmavomodro
ivetaiva
Ahoj ! potravinarske farbivo modrej farby, ale aj ostatne,
kupis v kazdej drogerii. Pekny den a nech sa torta vydari.
celeblith
ja si myslim, ze potahova hmota sa da vyrobit aj so super zdravych (bio) surovin, ved taky domaci marcipan a ked tam das par krystalikov farbiva, tak to naozaj neuskodi...inak zelena- spenat, cervena- cvikla :) a obyc farbiva aj modre maju napr. v tescu
bubuayogi
celeblith - ja aj mam v plane robit domaci marcipan, len so ho este v zivote nicim neprifarbovala, tak bojim bojim aby to nebol hnus :)
domci4
Ma tu niekto recept na domaci marcipan?Nedal by tu niekto recept.Nech sa torticka podari.
dorisa
@domci4 Domáci marcipán
Zoberte 1 stužený tuk, pridajte 250 g Práškového cukru, asi 15O g sušeného mlieka a môžete pridať trochu mandľovej arómy. Tuk nastrúhajte a všetky ingrediencie zmiešajte dohromady. Keď sa spoja, cez mikroténové vrecúško ho vyvaľkajte na polcentimetrovú hrúbku.
babidka
nedavno som bola na svadbe , kde bola modra torta s bielym zdobenim . Aj krem vo vnutri bol taky smolkovy :-)Vyzerala pekne , ale ..... pravdupovediac , nemala som odvahu ani ja ani ostatni svadobni hostia tu tortu ochutnat :-))) Dcera dala vnukovi k narodeninam urobit tiez modru tortu - auticko /podla jeho oblubeneho auticka / , marcipan bol pravy z mandli a farba akasi prirodna - ale kazdy host ten marcipan dal nabok a vyjedol iba vnutrajsok :-) Ja som ho ochutnala , bol naozaj dobry ale ta farba odradila kazdeho ....nezjedli sa ani cierne kolieska . Biele ozdoby vsak ano :-) Takze este raz zvaz , ci ti to stoji za tu namahu a nemale peniaze co das za material . Ak ano , tak nevahaj a skus to ! Ono to hnusne chutit urcite nebude , ale ci to bude aj zjedene ? Ale ked chces drahemu urobit radost , tak to urcite oceni :-)
bubuayogi
Ahoj Babidka, mas pravdu. Je vedecky dokazane, ze ludia modru potravinu nedaju do ust...pripomina im to jed (modra skalica a pod.). Ratam s niekolkymi alternativami:
1. ze aj my vyjeme len ten vnutrajsok :)
2. ze kym sa do toho pustim, vymyslim nieco ine ako stvarnit tortu
3. ze nakoniec nebude nic sladke, ale torta bude syrovo/salamkovo/zeleninova so sunkovymi ruzickami :) - tej sa drahy potesi najviac :))
babidka
chlapi sice tvrdia , ze zo vsetkych kolacov maju najradsej klobasu ....ale netreba im to verit ! :-))) Maju radi sladke - ojojoooooooooooooj! Moj muz je tiez akoze "masozravec" ale ked peciem , prvy sa hrnie ku kolacom :-))))
hubata
Jasné, poznáme ich: po guláši palacinky!
2010
Pri mojom poslednom cestovani som prisiel na zaujmave zakusky , krasnej fialovo modrej farby.... ktore neboli umelo farbene ... Kdo pozna?


michsamant
Napadlo ma este jedno ovocie. Vyzera ako mala slivka alebo predlzena ceresna, tmavo fialove a strasne to farbi. V Mumbai, kde byva svagrina maju stromy okolo domov a ked to ovocie pada dole, tak su chodniky cele farebne...len neviem ako sa to vola :)
2010
@michsamant , zda sa ze si jedina ktoru zaujma ako zafarbit zakusok prirodzene , ist do obchodu a kupit chemicku farbu je jednoduchsie a potom vypisovat o zdravej vyzive ...
sonkaz
...ja pečiem torty a poťahovky si vyrábam sama bez umelín a farbím len s prírodnými farbivami, špenát, kakao, cvikla, kurkuma... a teraz som na internete objavila recept na modrú prírodnú farbu- povariť červenú kapustu vo vode cca 10 min a potom do tej vyvarenej šťavy pridať trochu jedlej sódy, boli tam aj fotky a skutočne to bolo modré...